Annonce
Faaborg-Midtfyn

Kæmpe investering: Nazarethkirken skal istandsættes for flere millioner

Nazarethkirken skal istansættes for 5.660.000 kroner, oplyser Mikkel Crone Nielsen, der er frimenighedspræst i Ryslinge. Foto: Nanna Lørup Buch
Nazarethkirken står over for en større udvendig istandsættelse. Det vil Fællesudvalget ved Nazarethkirken gerne orientere nærmere om i forbindelse med en fælles musikgudstjeneste søndag 25. august, hvor det nye digitalflygel også indvies. Efterfølgende afholder frimenigheden ekstraordinær generalforsamling.

Ryslinge: I 2010 gennemgik Nazarethkirken en meget omfattende indvendig restaurering. Nu er det den udvendige del af kirken, der skal have en kærlig hånd, fortæller Mikkel Crone Nielsen, der er frimenighedspræst i Ryslinge.

- Det her er andet trin af et meget stort renoveringsprojekt, der gik i gang i 2010. Nu har vi haft nogle år, hvor vi har samlet kræfter til endnu en stor etape, siger han og tilføjer.

- Allerede dengang vidste vi, at kirkens tag var i ret dårlig stand, og at der var problemer med fugt i murværket. Først nu er vi dog klar til at tage hul på dette omfattende og bekostelige arbejde.

Efter tidsplanen skal den nye istandsættelse påbegyndes i foråret 2020, og omfatter blandt andet: Nyt tag med fast undertag, sugfjæle, tagrender, fugtsikring af sokkel og mure, kalkning af mure, drænarbejde og nye tagbrønde samt terrænregulering, så vand ledes bort fra bygningen.

Undervejs vil kirken være pakket ind i stilladser og presenninger i flere måneder, men kirkerummet kan bruges under hele forløbet.

Annonce

Koster kassen

Et så omfattende arbejde er naturligvis en bekostelig affære. Arkitekten bag projektet har lavet et groft overslag, der lyder på 5.660.000 kroner inklusiv moms, oplyser Mikkel Crone Nielsen.

Indtil videre har kirken fået tilsagn om støtte fra flere forskellige fonde på samlet set 3.850.000 kroner. Fra 25. august til 31. december er der frivillig indsamling, hvor man kan give et bidrag til istandsættelsen. Begge menigheder i kirken, Ryslinge Frimenighed og Ryslinge Valgmenighed, har forpligtet sig til at tilvejebringe det resterende beløb efter afslutningen af den fælles frivillige indsamling.

- Når man har ansvaret for en gammel kirke, så har man et stort ansvar for, at man kan give den videre i mindst ligeså god stand til ens efterkommere. Det er de to menigheder i kirken enige om, siger Mikkel Crone Nielsen.

25. august klokken 9.30 til cirka 11.30 er der orienteringsmøde om den kommende istandsættelse af Nazarethkirken, hvor arkitekt Bent Longmose Jakobsen vil fortælle mere detaljeret om istandsættelsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Tulipanen ved rådhuset ramt af selvtægt: Fredag fejrer de frivillige skulptur-rensere, at de nu er færdige på rådhuspladsen

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce