Annonce
Nordfyn

Kæmpe fodboldfest i Otterup: Frankrig-kamp vises på storskærm på Torvet

Nybolig i Otterup og byens handelsforening giver bolden op til en rød/hvid folkefest den 26. juni, hvor der bliver levende musik, storskærm og mad på grillen. Foto: Thomas Gregersen

Når Danmark tørner sammen med Frankrig i vores tredje kamp ved VM, bliver det med kæmpe fest på Torvet.

Otterup: Tirsdag den 26. juni klokken 16 fløjtes Danmarks sidste kamp i gruppespillet i gang ved VM i Rusland. Modstanderen er Frankrig og efter at have mødt Australien og Peru kan det blive lidt af en skæbnekamp. Derfor samler Otterup nu alle gode kræfter for at skabe en rød/hvid folkefest på byens torv.

Med en kæmpe - 26 kvadratmeter stor - professionel storskærm, godt kød på grillen og rigeligt af kolde drikkevarer, skulle banen være kridtet op til en stor dag for de lokale roligans.

Det er Nybolig i Otterup, der i første omgang fik idéen til at skabe et helt nyt slags arrangement i Otterup, og på et møde med byens handelsforening tirsdag aften blev der nikket et kæmpe ja fra medlemmerne.

- Vi synes det er en rigtigt god idé, og det er en mulighed for at samle kræfterne og sætte Otterup på landkortet i sommerlandet. Så der var opbakning hele vejen rundt ved vores møde. Alle de officielle tilladelser er på plads, og nu venter der så en masse praktiske opgaver, fortæller handelsformand Vibeke Hansen.

Hun håber, at det kan lade sig gøre at trække på muskler fra både idrætsliv, foreninger og virksomheder, så Otterup kan skabe noget stort og sende gode vibrationer afsted mod det stadion i Moskva.

Annonce

Tilladelser er på plads

At vise de danske landskampe på storskærm er ikke noget man bare lige får lov til, og det har betydet en lang og sej kamp at få alle tilladelser i mål.

- I forhold til fodboldrettighederne har vi arbejdet siden det tidlige forår, og har måttet gå hele vejen til FIFA i Frankrig for at få lov. Derudover er DR og TV2 sådan lidt restriktive i nogle områder af landet, hvor de har deres egne storskærmsarrangementer. Men nu har vi fået grønt lys hele vejen, så længe det ikke bliver et kommercielt arrangement, hvor vi tager entre, fortæller Søren Jensen, der er daglig leder af Nybolig i Otterup.

Derfor bliver der også gratis adgang til fodboldfesten på Torvet.

- Vi håber da, at folk finder klaphatten og de rød/hvide farver frem fra gemmerne. Alle er velkomne til at deltage, og man kan tilmelde sig den officielle grillmenu i et lukket område af pladsen. Derudover vil andre også få mulighed for at komme og stille forskellige slags madboder op på den åbne del af pladsen, fortæller Søren Jensen.

Han vil ikke helt afvise, at der kan komme et arrangement mere, hvis Danmark går videre.

- Den tilladelse, vi har fået, gælder alle Danmarks kampe, så nu må vi se. Det kunne jo være vildt at kunne vise Danmark i finalen, griner han.

Garanteret tørvejr

Selvom solen i øjeblikket bader landet i sommertemperaturer og lutter blå himmel, så har handelsforeningen valgt at sikre sig mod overraskelser fra det danske sommervejr. Foreningen har nemlig været ude og leje det største telt, der kunne opdrives.

- Vi vil sætte et program sammen, så der også er mulighed for at blive hængende på Torvet og hygge sig efter kampen. Blandt andet bliver der levende blues-musik med et band fra Odense, fortæller Søren Jensen.

Pladsen åbner klokken 15.30, og kampen fløjtes i gang klokken 16. Hvis man vil bestille den officielle grillmenu, skal det ske hos enten Vibeke Hansen i Herrehuset eller John Andersen i Intersport.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Fem riddere om det runde bord

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Fyn

23-årig fodgænger dræbt på motorvejen: Han havde været til fastelavnsfest

Annonce