Annonce
forside

Kæmpe ejendomshandel i Svendborg: 200 rækkehuse skifter ejer

200 rækkehuse tre forskellige steder i Tved er en del af en stor handel mellem til et trecifret millionbeløb mellem svenske Heimstaden og ejendomsselskabet Thylander Gruppen. Rækkehusene her ligger på Hellet. Foto: Katrine Becher Damkjær

Stort svensk ejendomsselskab investerer trecifret millionbeløb i 200 udlejningsrækkehuse i Svendborg. Det er den anden store ejendomshandel på få måneder, og det er et sundhedstegn for Svendborg, siger lokal rådgiver.

Svendborg: Det store svenske ejendomsselskab Heimstaden har været på storindkøb i Danmark og blandt andet købt omkring 200 rækkehuse i Tved udenfor Svendborg.

Selskabet, der er blandt Nordens største af sin art, har i en samlet handel til halvanden milliard kroner investeret i udlejningsejendomme i København, Aarhus, Aalborg, Esbjerg og Svendborg, og når Svendborg er med i det selskab, så er det et sundhedstegn.

Det fastslår Martin Pedersen, der er direktør og partner i ejendomsmæglerfirmaet Colliers Internationals afdeling i Odense, der har været rådgiver i forbindelse med den store ejendomshandel.

- Svendborg er attraktiv, fordi den er hovedstad i sit egen lille område og har det, som fremtidsforskerne efterlyser: Et område, der er rig på natur og miljø, kultur, mad og drikke og så videre, siger Martin Pedersen.

Annonce

Salget

Det svenske ejendomsselskab Heimstaden har købt omkring 200 udlejningsrækkehuse i Tved. Husene er solgt af ejendomsselskabet Thylander Gruppen.Husene har adresse på Hellet 50A-105A, Walkendorffsvej 55-92 og Mette Ruds Vej 6A-6N.

Heimstaden erhverver, udvikler og forvalter mere end 36.000 boliger i Danmark, Sverige, Norge, Tyskland og Holland.

I efteråret 2018 stod ejendomsselskabet Core Property Management bag en anden stor handel i Svendborg, da selskabet købte de 133 lejligheder i Langes Have midt i Svendborg af pensionskassen Pensam.

200 rækkehuse i Tved, blandt andet dem her på Hellet, er blevet solgt i en stor handel. Foto: Katrine Becher Damkjær

Udvikling i Odense trækker

Han peger også på, at den øjeblikkelige udvikling i den sydlige del af Odense er en katalysator for Svendborg, der er med til at trække nye investorer til.

- Al udviklingen i Odense sker på sydsiden med et nyt OUH, udvidelsen af SDU, Tietgenbyen og området med den nye robotindustri, og det vil tiltrække folk, som med motorvejen kan komme til Svendborg på et kvarter. Mange, der skal arbejde i det område, vil vælge at bo i Svendborg, fordi det er den bedste by at bo i, hvis man vil leve livet, siger Colliers-direktøren.

Den store ejendomshandel kommer i kølvandet på en lignende handel i Svendborg fra i efteråret, hvor ejendomsselskabet Core Property Management købte de 133 lejligheder i Langes Have af pensionskassen Pensam.

Direktør i Core Property Management, Niels Lorentz Nielsen, forklarede dengang blandt andet, at Svendborg er værd at investere i, fordi der er et fornuftigt afkast. Han er på bølgelængde med Martin Pedersen, der mener, at investorerne kigger efter områder, hvor udlejningen er stabil, og hvor afkastet er større end i det, de i øjeblikket kan hente i de store byer.

- Det er blevet svært at finde en ejendom i København med et godt afkast, og i stedet er man begyndt at kigge efter nogle andre områder, og når man kommer ned i laget under de store byer, så er Svendborg en by, der har mange af de kendetegn, man ønsker, siger han.

Grundige undersøgelser

Martin Pedersen understreger, at der ligger grundige undersøgelser bag, når store firmaer som Heimstaden og Core Property Management investerer i en by som Svendborg.

- De køber ikke 200 rækkehuse uden at undersøge byen meget grundigt. De går helt til bunds i deres analyser, siger Martin Pedersen.

Colliers-direktøren er selv bosat på Thurø og har et mangeårigt kendskab til det fynske marked for boliginvestering, og han ser det som et sundhedstegn, at der rykker nye spillere ind på markedet i Svendborg.

- Der er med de to handler kommet nye, professionelle investorer til Svendborg, som tror på byen, og det er vigtigt for hele området i fremtiden, siger Martin Pedersen.

De omkring 200 rækkehuse er placeret på Hellet, Walkendorffsvej og Mette Ruds Vej i Tved, og de er alle solgt af ejendomsselskabet Thylander Gruppen. Martin Pedersen vil ikke sætte en præcis pris på handlen i Svendborg, men oplyser dog, at der er handlet for et pænt trecifret millionbeløb.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce