Annonce
Nordfyn

Kæmpe donation til fælleshus i Klintebjerg

I ansøgningen til Realdania stillede borgerne sig op i en formation, der med bogstaver fortalte, at HER skal fælleshuset være. Foto: Drone-Tek ved Per Mortensen
Glæden er stor i Klintebjerg, efter at Realdania ud af et felt på 110 ansøgere har valgt at støtte bygningen af et fælleshus i Klintebjerg med en million kroner.
Annonce

Klintebjerg: Der var gevinst på øverste hylde for Foreningen Udvikling Klintebjerg, da Realdania uddelte penge i sin ildsjælekampagne Underværker.

Mere præcist én million kroner.

- Vi tog et glas vin for at fejre det, fortæller foreningens formand, Trine Wenckheim.

Hun og den øvrige bestyrelse havde søgt om én million kroner, og Realdania syntes så godt om projektet med at etablere et fælleshus på havnen i Klintebjerg, at det til fulde blev belønnet. Kun fire ud af de 110 ansøgere modtog én million kroner.

- Det er noget af det vildeste at blive blåstemplet af Realdania, og det betyder, at det nu bliver nemmere at blive blåstemplet af andre fonde. Vi håber, at vi nu er kommet ind i en så positiv bølge, at vi i løbet af et halvt år har fået rejst de midler, vi mangler. Derefter skal vi sammen med Realdanias arkitekter i gang med at få tegnet noget, der er flot og passer ind i området, siger Trine Wenckheim.

Den samlede pris for fælleshuset er anslået 3,6 millioner kroner.

Realdania synes, at det er en fed ide at bruge en gammel industrigrund til andet end en grøn græsplæne, og så er det faktisk første gang, at de har et projekt på Nordfyn. Så det glæder de sig også til.

Trine Wenckheim, formand for Foreningen Udvikling Klintebjerg.

Annonce

Et fælles møderum

I Realdanias begrundelse for at støtte Skalleværket i Klintebjerg, som projektet hedder, lægges der vægt på, at der er stor og bred lokal opbakning. Det tiltalte udvælgelses-komiteen, at fælleshuset henvender sig til stort set alle borgere og foreninger med både aktiviteter på land og vand. Blandt andet som samlingssted for vinterbaderne og bådelauget. Og ligeledes for skoler, børnehaver og andre tjene som formidlingssted for områdes natur.

- For os har fælleshuset ikke noget at gøre med et forsamlingshus. Det skal ses som et fælles møderum, siger Trine Wenckheim og noterer sig, at Realdania også værdsætter, at fælleshuset skal placeres det sted, hvor der tidligere lå et skalleværk.

På skalleværket blev muslingskaller tørret og renset, hvorefter de blev solgt, for eksempel til hønserier, hvor skallerne blev brugt som tilskudsfoder.

- De synes, at det er en fed ide at bruge en gammel industrigrund til andet end en grøn græsplæne, og så er det faktisk første gang, at de har et projekt på Nordfyn. Så det glæder de sig også til.

Annonce

10 bådhuse

Fælleshuset skal ses i sammenhæng med de 10 bådhuse og den tilhørende promenade med trappetrin ned til vandet, man allerede er i gang med at etablere og efter alt at dømme bliver færdig med inden jul. Pengene til det projekt kommer dels fra Nordfyns Kommune og dels fra LAK MANK.

Overordnet set arbejder Foreningen Udvikling Klintebjerg, der formelt blev stiftet i 2017, for at skabe et attraktivt alternativ til bosætning i byen. Som det blandt andet hed i præsentationen af Skalleværket i Klintebjerg på Realdanias hjemmeside:

- Vi vil så gerne mødes i Klintebjerg. Og vi vil så gerne have et sted at mødes! Det var vores gode idé.

- Det at have et fast sted at mødes har betydning for lokalområdets sammenhold og identitet. Derfor arbejder vi på at få etableret et fælleshus på havnen i Klintebjerg som en del af et større udviklingsprojekt. Her skal vi have fællesspisning, møde nye venner og bygge stærke fællesskaber.

Derfor støtter Realdania

Siden 2014 har Realdanias kampagne Underværker bidraget med en økonomisk håndsrækning til mere end 145 frivillige projekter over hele Danmark.

Senest er 19 projekter, herunder Skalleværket i Klintebjerg, blevet udvalgt til støtte og er dermed kommet et skridt nærmere realisering.

Fælles for alle de valgte projekter er, at ildsjælene bygger, istandsætter og ombygger bygninger og byrum som springbræt til øget lokalt fællesskab, nye aktiviteter og bæredygtige løsninger, anfører Realdania.

Området ved Klintebjerg Havn, som er under forvandling. Foto: Drone-Tek ved Per Mortensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce