Annonce
Sport

Kæmpe dansk selvtillid skal knække tyskerkompleks

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Det danske U21-landshold er fyldt med selvtillid forud for mødet med Tyskland ved U21-EM.

Det er tredje gang på stribe, Danmark har kvalificeret sig til U21-EM. Og det er tredje gang på stribe, Danmark er havnet i gruppe med Tyskland.

Historien tilsiger, at det bliver en svær opgave for Danmark, som både i 2015 og 2017 tabte med 0-3 mod de stærke grænsenaboer.

Men selvtilliden bobler på det danske hold.

- Vi har mange individuelt dygtige spillere, og vi går ind til kampen med en fornuftig portion selvtillid, for ellers kan man ikke spille op med de store hold, siger forsvarsspilleren Jacob Rasmussen fra Empoli på pressemødet forud for kampen.

- Hvis vi rammer dagen, så kan vi spille op med de bedste, slår han fast.

Landstræner Niels Frederiksen er glad for, at selvtilliden gennemsyrer truppen. Og det er med rette, mener han.

Adspurgt om hvorfor Danmark denne gang står med bedre chancer for at få point mod eller slå Tyskland i forhold til 2015 og 2017, er han meget klar i spyttet.

- Vi har simpelthen et bedre hold. Det er det bedste hold, vi har haft, siger han.

Spørgsmål: Også i forhold til semifinaleholdet i 2015?

- Ja.

Holdet i 2015 havde som nogle af profilerne Pierre-Emile Højbjerg, der lå i udkanten af Bayern München-holdet dengang og Yussuf Poulsen i 2. Bundesliga for RB Leipzig.

Men Niels Frederiksen mener, at profilerne på det nuværende hold som Jacob Bruun Larsen, Philip Billing og Robert Skov er længere i karrieren, end en del af spillerne i 2015 var.

- Nogle af dem, som var de store navne dengang, og som har gjort det rigtig godt siden, var faktisk ikke på så høj en hylde kamperfaringsmæssigt, som nogle af gutterne her er. De har flere minutter på allerhøjeste hylde, siger Niels Frederiksen.

2015-årgangen har leveret en masse af spillerne til det nuværende A-landshold. Pierre-Emile Højbjerg, Yussuf Poulsen, Jannik Vestergaard, Andreas Christensen, Riza Durmisi og Pione Sisto blandt andet.

Men det nuværende U21-landshold kommer til at sætte mindst samme aftryk i fremtiden ifølge Niels Frederiksen.

- Jeg tror, at denne årgang vil levere ligeså mange A-landsholdsspillere, som årgangen i 2015 gjorde. Vi har allerede fire af dem med her i truppen, og vores profiler spiller allerede på et rigtig højt niveau.

Victor Nelsson, Philip Billing, Robert Skov og Jacob Bruun Larsen har alle været udtaget til A-landsholdet. De to sidstnævnte har også fået debut.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce