Annonce
Odense

Kæmpe bygge-investering i Odense skudt i gang

Sådan kan byen måske til at se ud, når der er bygget færdigt i 2020. Her området ved Skulkenborg, set fra øst mod vest. Illustration: Entasis Arkitekter.

Nu sælges resten af TBT-grundene til stor-investor.

Det er et kæmpe udbud af retten til at bygge lige midt i Odense, der er skudt i gang i dag tirsdag.

Der er talte om byggefelterne ud for Fisketorvet og på I. Vilhelm Werners Plads samt en ekstra lille snas.

I alt cirka 26.000 kvadratmeter sættes til salg på én gang, og betingelsen er, at der skal være én køber til hele molevitten.

Det betyder, at det kun er stor-investorer som pensionskasser og tilsvarende, der vil komme på tale, idet der samlet set vil være tale om en investering på den pæne side af den halve milliard kroner.

Der skal byges boliger og lokaler til både erhverv og detailhandel efter en nærmere fordeling, som investor skal rette sig efter.

- Markedet er til det, interessen for at byde er til stede, det har vi noteret os, og nu sætter vi dette store udbud i gang, siger borgmester Anker Boye (S).

- I første omgang går vi efter at prækvalificere tre bydere, derefter får de hver især lov til at byde ind med, hvad de vil bygge på de attraktive grunde, og næste år træffer vi beslutning om, hvem der får lov at bygge, uddyber han.

Vestergades forlængelse hen mod Overgade og med bygningen til højre placeret på I. Vilhelm Werners Plads. Sådan kunne et bud på, hvordan det bliver, se ud. Borgmester Anker Boye er meget optaget af, at byggeriet i stueetagen indeholder et element som Torvehallerne i København. Illustratiion: Entasis Arkitekter.

Prisen sat op i forhold til før

Partnerskabet (Odense Kommune og Realdania, red.) bag byomdannelsen har sat prisen på byggeretterne op i forhold til dem, der allerede er solgt i området ved Odeon og Fyrtøjet, den nordlige del af Thomas B. Thriges Gade.

Projektchef Svend Heegaard siger, at der er tale om et historisk stort udbud i Odense.

- Vi er ude i en stor skala både økonomisk og projektmæssigt. Vi forventer på baggrund af vore indledende undersøgelser af markedet og grundenes placering at få nogle gode bud, så vi kan finde den helt rigtige investor og bygherre.

Byggeretterne forventes at indbringe omkring 104 millioner kroner.

For køberen er investeringen i retten til at bygge den mindste del af det. Hertil kommer selve byggeriet, som med de kvadratmeterpriser, byggeriet forventes at kunne sælges til, vil løbe op i over en halv milliard kroner.

I alt cirka 26.000 kvadratmeter er der på de to store og det lille områder, hvor der nu udbydes byggeretter. De første bud skal være inde senest 14. december. Illustration: Odense Kommune.
Annonce

Hotel-planer lever

Samtidig er det område, hvor det er planen at opføre et hotel, også sat til salg - nu for anden gang, efter at KPC i første omgang at opføre et hotel på grunden.

- Vi har en forventning om, at der i markedet er interesse for at opføre et hotel lige midt i byen, derfor udbyder vi området igen, siger borgmester Anker Boye.

Læs meget mere om planerne i Fyens Stiftstidende onsdag.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Vild fremgang for ejendomsudlejer: Familien Barfoeds formue er vokset voldsomt - Vi tænker ikke over, at vi er blevet rigere

Danmark

Onsdagens coronatal: 744 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Varsler demonstration midt i åbningsfest for letbanen: Støjplagede naboer kræver hurtig handling

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Nej tak til Big Mac: Svinene lugter og genbrugsstation støjer - men en anden mulighed til ny fastfoodrestaurant er i spil

Odense

- Det er jo en mærkelig ting at gøre: Mand kastede med mursten inde midt i byen - mente ikke selv, han gjorde noget forkert

Navne For abonnenter

Før koncert med Odense Symfoniorkester: Det er 25 års huskesystemer, der går i gang

Historisk erklæring underskrevet i Esbjerg onsdag aften: - Det her er mega stort og vil få betydning hele vejen op og ned ad den danske vestkyst

Odense

Skrappere regler for livsfarlig asbest på vej: Sager som den fra Odense, hvor elektrikere fik asbest i hovedet, kan lettere straffes i fremtiden

Sport For abonnenter

Vild orange jubel efter toptændt indsats - Odense Håndbold viste klassen, da det gjaldt

For abonnenter

Iværksætterbrødre har succes med sportsstrømper: Nu vil de også lave en forretning ud af vitaminer og mineraler

Odense

Charlotte skralder sig til et madbudget på 200 kroner om måneden: Få hendes bedste råd her

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Nordfyn

Lang hård fødsel: Så blev vandkantsdanmark lige en perle rigere

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

De frygter hestepærer, ødelagt strand og skræmte dyr: Beboere vil ikke lægge strand til badende heste

Odense

Opsigtsvækkende forsøg i Odense: Kan et træ styre sine egne bevægelser med hjul under rødderne?

Annonce