Annonce
Middelfart

Ilden åd tre længer i stor gårdbrand: Efterslukning fortsætter hele natten

Slukningen af branden på ejendommen i Asperup forventes at tage det meste af natten til søndag. Foto: Mia Harm Madsen
En stor gård i Asperup blev lørdag aften ædt af ild, der spredte sig enormt hurtigt. Den første længe brændte ud på en halv time.

Asperup: Ved 18-tiden lørdag aften brød der brand ud ved en gård i Asperup.

Forbipasserende så ilden og ringede til alarmcentralen. I løbet af få minutter havde branden spredt sig, og først styrtede hele den ene længe sammen stykke for stykke med kæmpe brag, mens ilden åd sig videre rundt på gårdens andre to længer.

Forfærdede beboere i byen så til fra fortovet, mens brandbilerne kom ilende til og kørte af sted med udrykning efter mere vand, da alle tanke hurtigt blev tømt.

Brandvæsenet og politiet var massivt til stede. Klokken 18.07 blev mandskabet fra Ejby kaldt til gårdbranden, men kunne ved ankomsten se, at der var brug for mange flere mænd. Derfor kom der også mandskab fra Middelfart og Fredericia for at hjælpe med slukningsarbejdet. I alt fire autosprøjter, fem tankvogne, en redningskran og droner blev der brugt til slukningsarbejdet, der ved redaktionens deadline stadig stod på.

Allerede 30 minutter efter det første opkald til alarmcentralen var hele den første længe brændt helt ud og faldet sammen, så kun stålspærrene stod tilbage oprejst.

Der var ingen dyr eller mennesker i bygningerne, og stuehuset er ikke forbundet med de brændende længer og er derfor gået fri af flammerne.

- Ilden har spredt sig enormt hurtigt, da der har været vind i aften, fortæller Casper Christensen, der er operationsleder ved Trekantbrand, som en del af forklaringen på, hvorfor så stor en ejendom kunne brænde ned på så kort tid.

Hos Fyns Politi bekræftede man lørdag aften, at branden var under kontrol.

- Det kommer dog formentligt til at tage det meste af natten med efterslukningen, lød det fra vagtchef Anders Furbo Therkelsen.

Omkring klokken 23 lørdag aften kunne noget af mandskabet tage hjem til stationerne, men arbejdet med efterslukning forventes at fortsætte natten til søndag. Det skriver Trekantområdets Brandvæsen på Twitter lørdag aften kl. 23.05.

Annonce
Slukningen af branden på ejendommen i Asperup forventes at tage det meste af natten til søndag. Foto: Mia Harm Madsen
Annonce
Middelfart For abonnenter

Middelfart halter bagefter når det gælder nye virksomheder: Erhvervschef så gerne, at flere unge overvejede at blive selvstændige

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce