Annonce
Nyborg

Kæmpe aktion mod kemisk brand i Nyborg

Dagen igennem var der masser af blå blink på Fortum, men ved 17-tiden kunne brandfolkene igen forlade stedet. Oprydningsarbejdet er nu overladt til virksomheden selv. Foto: Kasper Riggelsen
16 brandfolk, 15 ansatte fra Beredskabsstyrelsen og to indsatsledere rykkede ud, da der tirsdag opstod brand på det tidligere Kommunekemi i Nyborg. Årsagen til branden er fortsat ukendt.
Annonce

Nyborg: De kom i en lind strøm - brandbilerne, ambulancerne og patruljevognene - da der tirsdag klokken 12.16 blev slået alarm på Fortum - det tidligere Kommunekemi i Nyborg.

Blandt de mange mennesker, som hjalp til under slukningsarbejdet, var 16 brandfolk, 15 ansatte fra Beredskabsstyrelsen samt to indsatsledere.


Det har kortvarigt givet anledning til en kraftig, sort røg, som kan have været sundhedsskadelig at opholde sig i. Derfor støtter vi naturligvis op om at sige, at har man opholdt sig i røgfanen i minutterne efter ulykken, så er det en god ide at kontakte egen læge eller, hvis det er særligt grumt, ringe 112

Jesper Hansen, kommunikationsansvarlig på Fortum


Langt fra hverdagskost. Men situationen var også potentielt set meget alvorlig, hvilket blev understreget af, at politiet en overgang rådede beboerne i dele af Nyborg til at holde sig indendørs og lukke vinduerne.

- Brandrøg er altid sundhedsskadeligt. Det gælder ikke mindst, når der er tale om kemisk affald. Derfor blev vi sammen med politiet og sundhedsvæsenet enige om at udsende et varsel, fortæller indsatsleder Nicolai Clausen til Fyens Stiftstidende.

Annonce

Synlige flammer

Da han ankom til stedet, kunne han konstatere, at der var synlige flammer fra en del af anlægget. Men også en kraftig røgudvikling.

- Det sidste var jeg klar over allerede forinden, fordi der stod en kraftig røgsøjle op fra virksomheden. Vi begynder med det samme at pøse vand på for at begrænse røgmængden og brandudbredelsen mest mulig. Også af hensyn til omgivelserne, siger han.

Annonce

Ubesvaret spørgsmål

Præcis, hvordan branden er opstået, er ifølge indsatslederen fortsat et ubesvaret spørgsmål.

Heller ikke Jesper Hansen, kommunikationsansvarlig på Fortum, kunne sent tirsdag eftermiddag kaste nyt lys over den sag.

- Vi kan ikke give noget klart svar på, om væsken har selvantændt, eller om den har reageret med noget andet. Men der er tale om flydende, organisk affald, der blev opbevaret i en såkaldt palletankt. Den er der udbrudt brand i, som så har antændt endnu en tank, der stod ved siden af. Det har kortvarigt givet anledning til en kraftig, sort røg, som kan have været sundhedsskadelig at opholde sig i. Derfor støtter vi naturligvis op om at sige, at har man opholdt sig i røgfanen i minutterne efter ulykken, så er det en god ide at kontakte egen læge eller, hvis det er særligt grumt, ringe 112, siger han.

Ingen personer kom til skade i forbindelse med branden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Annonce