Annonce
Odense

Kæledyr underbydes på nettet

Janne Junker med føllet Storm, som har det godt i dag i sin fold i Blommenslyst.

Dyrenes Beskyttelse mener ikke, at det er etisk forsvarligt at sælge levende dyr på web-auktioner

Blommenslyst: Shetlandsponyen Storm tumler glad rundt i folden på foreningen Nyt Hestelivs gård i Blommenslyst.

Den er endt her, fordi foreningen købte den på en internetauktion af en sælger fra Nordjylland.

- Vi købte den for at undersøge, hvordan det foregår, siger Janne Junker, formand for foreningen, som hjælper heste og andre ridedyr.

Hun vandt auktionen med det et bud på 160 kroner, men startprisen var én krone. Nu har Storm det godt, men det er et stort problem at sætte dyr til salg på en netauktion, mener Janne Junker.

Annonce
Odense.Ponyer og æsler i Blommenlyst.Foto:John Fredy

- Forkasteligt

- Det er forkasteligt at sælge en pony på den måde. Køberen kender jo slet ikke dyret. Når man køber en hest, vil man altid komme og kigge på den først, siger hun.

Auktionen over ponyen foregik på auktionssitet QXL, som ikke har særlige krav til sælgere af dyr.

- Vores site er en platform, hvor køber og sælger kan mødes. Vi opfordrer folk til at bruge deres fornuft. Når man køber et dyr, bør man bede om at få dyrlægeattester. Man bør også bede om at hente den selv, siger kundeservicechef Mariann Svendsen.

Dyrenes Beskyttelse har indgået en aftale med QXL om at anbefale mindstepriser på dyr, 3000 for heste.

- Det er fuldstændigt vanvittigt med den pris. Jeg troede, vi havde en aftale med dem, så jeg kan ikke forstå, hvordan de kan sælge til den pris. Man ved ikke, om køberne har respekt for dyret, eller om de overhovedet har råd til at have det, siger Gitte Staffeldt fra Dyrenes Beskyttelse.

Ifølge Mariann Svendsen er det ikke teknisk muligt at have en mindstepris, og det er heller ikke lovligt.

- Ifølge lovgivningen kan vi ikke kræve mindstepris for dyr. Prisen er op til sælgeren. Vi har en anbefalet mindstepris, men vi kan ikke tvinge nogen. Vi er opmærksomme på problemet og skal holde et møde med Dyrenes Beskyttelse senere på måneden, siger hun.

Hun vandt aukionen med det et bud på 160 kroner, men startprisen var én krone.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Annonce