Annonce
Kerteminde

Kæde-frieri bragte tre lokaler tandlæger sammen: Nej til kæde - ja til hinanden

Annemette Just havde heldigvis masser af plads i sin klinik. Derfor kunne Allan Thestesen og Henrik Kristensen flytte ind, da det gamle hus i Langegade, de boede i, skulle renoveres. Foto: Helle Nordström
Tandlæge Annemette Just åbnede i 2012 sin egen klinik i den tidligere børnehave i Fyrrevænget. Efter at Langegade-tandlægerne Allan Thestesen og Henrik Kristensen nu er flyttet ind, er det blevet et hus med 16 arbejdspladser
Annonce

Kerteminde: - Nu er Langegade helt tandlægefri. Tidligere lå alle byens tandlæger i Langegade, konstaterer Henrik Kristensen.

Sammen med Allan Thestesen var han den sidste tandlæge i Langegade, indtil de to tidligere på året flyttede ind hos Annemette Just i Fyrrevænget.

De to tandlæger fra Langegade har hver især solgt deres praksis til Annemette Just og er nu ansatte.

Og de er meget tilfredse med at være flyttet.

- Langegade 12 er et skønt gammelt hus, men Annemettes klinik er så meget bedre egnet til tandlægeklinik, fastslår Allan Thestesen.

Han startede i Langegade 12 i 1984. Da kom han fra en stilling i Munkebos kommunale tandpleje, men blev hentet til Kerteminde af tandlæge Konstantin-Hansen, i Kerteminde kendt som Krille.

- Krille flyttede sin klinik fra førstesalen i boghandlerbutikken over gaden og ind i nummer 12, og der var plads til en tandlæge mere, så det blev mig, mindes Allan Thestesen.

I 2003 kom Henrik Kristensen til. Han kom fra en anden Langegadeklinik, hvor tandlægerne Lund og Hintze også var. Der blev plads til Henrik Kristensen i Langegade 12, fordi Krille forlod klinikken for at rykke sammen med Lars Winther i Langegades tredje tandlægeklinik.

Det var i den klinik, at Krille hentede Annemette Just til Kerteminde med henblik på, at hun skulle overtage hans praksis. Det gjorde hun så i 2004.

Annonce

Tilbud udefra bragte dem sammen

Dermed syntes Allan Thestesen og Annemette Just, at en ring nu er sluttet - de er begge hentet til Kerteminde af Konstantin-Hansen, og nu er de forenenet i klinikken i Fyrrevænget.

Men der skulle et tilbud til udefra for at forene dem.

- Vi fik alle tre tilbud fra en stor kæde om at fusionere med dem. Men det havde ingen af os lyst til. Vi havde til gengæld stor lyst til at gå sammen uden om kæden, fortæller Allan Thestesen.

- Vi havde alle tre tænkt tanken, og på den måde haft et godt øje til hinanden, men der var ingen af os, der var nået til at tage et initiativ, supplerer Annemette Just.

Og Annemette Just havde god plads til at lade de to kolleger flytte ind.

Millionoverskud

Annemette Just har fået oparbejdet en meget sund forretning i sin klinik i Fyrrevænget.

I regnskabsåret 2018/19 kom hun ud med et overskud på lige godt tre millioner kroner imod 2,6 året i forvejen.

Klinikken har en egenkapital på 3.575.918 kroner.

Bruttofortjenesten var i 2018/19 på 7.461.837 mod 6.306.833 året i forvejen.

- Den klinik, jeg var i på en førstesal i Langegade, var en lejlighed, der var bygget lidt om. Det var så trangt og klodset og besværligt, så da børnehaven i Fyrrevænget blev til salg, slog jeg til, fortæller hun.

- Den var så stor, at jeg vidste, at jeg ikke ville komme i pladsmangel.

Annonce

Ny klinik blev hurtigt voksende succes

Til gengæld gik det så godt i Annemette Just´s praksis, at hun fik for meget at lave. Når hun skulle tage sig af alle sine patienters tænder, havde hun ikke også tid til alt det administrative.

- Heldigvis fik jeg overtalt min mand Morten til at sige sit job op i kommunen og overtage mit administrative arbejde, fortæller hun.

Morten Just kunne ret hurtigt se, at det ikke var nok med en aflastning i det administrative, så der blev først ansat en tandplejer, så en tandlæge -Marianne Videbæk - og en klinikassistent mere. Og nu hvor Allan Thestesen og Henrik Kristensen har sluttet sig til med deres klinikassistenter med mere, er antallet af ansatte i Annemette Just´s tandlægehus vokset fra ni til 16.


- Vi fik alle tre tilbud fra en stor kæde om at fusionere med dem. Men det havde ingen af os lyst til. Vi havde til gengæld stor lyst til at gå sammen uden om kæden

Annemette Just, tandlæge


- Det krævede lige en lille smule ombygning at få plads til dem. Men pladsen var der, for jeg havde i starten tænkt, at der måske skulle en  fysioterapeut eller lignende ind med en klinik. Men helst ville jeg jo have tandlægekolleger, så der var gjort klar med rørføring, fortæller Annemette Just.

- Jeg nåede bare aldrig at finde nogen til at fylde pladsen ud, og da en bedemand meldte sig som interesseret, må jeg indrømme, at jeg sagde blankt nej, griner hun ved tanken om, at hendes kunder skulle passere en udstilling af gravsten for at få pudset tænder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Offer for knivstik i Munkebo er død: 29-årig mand sigtes for drab

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Kerteminde

Drabssigtet erkender at have stukket med kniv: Det var nødværge

Annonce