Annonce
Nordfyn

Jytte ku' gå på pension: Følger i stedet sin passion og har åbnet butik i Otterup

Jytte Heide mangler ikke meget i den nyåbnede butik udover kunst på væggene. Det er bestilt og kommer snart. Foto: Jonas Andersen
Jytte Heide har alderen til at gå på pension, men har i stedet valgt at følge sin passion for stilfuld indretning og har åbnet butik i Otterup med designermøbler og brugskunst.

Otterup: Man kunne være trådt ind i en bohemeagtig, inspirerende indretningsbutik på Østerbro eller i hjertet af Aarhus' små brostensbelagte stræder. Og det er da også, hvad nogle af Jytte Heides første kunder tænkte, da de i nysgerrighed åbnede døren til lokalet i Bredgade, som ellers har stået tomt i tre år, efter det husede den gamle Home-forretning.

- Uha, det er vist alt for dyrt, har de sagt, idet de trådte ind ad døren. Så har jeg sagt til dem, - nej, det er det altså ikke. Vi kan hele vejen rundt, og jeg er ekspert i at finde unikke varer til alle, siger Jytte Heide, der åbnede Dansk Boligtrend i Bredgade først i maj.

Jytte Heide er ikke meget for at oplyse sin alder, men hun har passeret den sædvanlige pensionsalder. Bag sig har hun et imponerede langt CV. Men det er første gang, hun har åbnet en butik, hvor brugskunst står side om side med møbler i det ypperste design i vidt forskellige prisklasser. Ud af det blå er butikken dog ikke kommet.

Hun er uddannet boligstylist og har arbejdet flere år som konsulent inden for privat designrådgivning, hvilket hun stadig gør, når hun ikke står i butikken. Derudover har hun også tidligere været konsulent for farvehandlere i Nordjylland, så farverne i butikken har hun også styr på.

Annonce

- Hvert forår, når jeg kommer herop, er der lukket en butik, og det gør hver gang ondt i sjælen. Så tænkte jeg, det vil jeg gøre noget ved.

Jytte Heide, indehaver af Dansk Boligtrend i Otterup.

Lukkedøden gav liv

- Det er sådan set min passion, jeg er gået i gang med, fortæller Jytte Heide, mens Louis Armstrongs "What a Wonderful World" kører i baggrunden.

Men kan det lade sig gøre at åbne en butik som denne i en af landets mindre byer? Absolut, spørger man Jytte Heide, der er bosat i Odense og har haft sommerhus i Hasmark de seneste 20 år.

- Det kræver selvfølgelig, at folk køber noget. Men der er rigtig mange sommerhusejere, der er købevillige, og så er det da rart for mange i Otterup og på Nordfyn, at de ikke altid behøver køre til Odense for at få designermøbler. Der har allerede været flere inde og sige, at der ikke er noget sammenligneligt i Odense, fortæller hun.

Der var en helt speciel grund til, at hun valgte at åbne i Otterup:

- Hvert forår, når jeg kommer herop, er der lukket en butik, og det gør hver gang ondt i sjælen. Så tænkte jeg, det vil jeg gøre noget ved.

Også en café

Udover at man som kunde kan lade sig inspirere af den mondæne boligindretning, har Jytte Heide også en lille café i butikken, hvor man, uagtet om man er kunde eller ej, blandt andet kan nyde en kop kaffe.

- Der lå jo en café på Torvet, som lukkede i efteråret, så der er ikke nogen gode steder at få en kop kaffe længere, siger hun og lægger samtidig vægt på, at priserne er noget lavere end i Odense.

Til Open by Night i Otterup 31. maj, vil Dansk Boligtrend ligesom så mange andre butikker have åbent til klokken 22.00, hvor man også kan sidde foran butikken.

Bagerst i butikken finder man en desuden et lille vinhjørne med specialvine, som hun selv har udvalgt.

Jytte Heide er født og opvokset i Roskilde, men har boet mange år i Odense. Hun har blandt andet haft eget konsulentfirma inden for indretning. Foto: Jonas Andersen

Lokal hovedleverandør

Jytte Heides hovedleverandør er Søndersø-virksomheden House Nordic. Derudover har hun en håndfuld leverandører, der gør sig i eksklusive designermøbler.

Hvis det, man søger, ikke er at finde i butikken, kan man kigge i de forskellige kataloger fra Jytte Heides leverandører. Hvis de har det på lager, kan man få det allerede næste dag.

Udover møblerne finder Jytte Heide også brugskunst til butikken, der falder i hendes smag. Derfor rejser hun også til messer for at finde pæne ting, så butikken sprudler.

Jytte Heides hovedleverandør er den lokale virksomhed House Nordic. Foto: Jonas Andersen
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce