Annonce
Sport

Juventus tryner Roma og er klar til pokalsemifinale

Massimo Pinca/Reuters
Cristiano Ronaldo åbnede målscoringen, da Juventus vandt 3-1 over AS Roma i Coppa Italia-kvartfinalen.

Som det andet hold er Juventus klar til semifinalen i Coppa Italia i denne sæson.

Avancementet blev sikret med en overbevisende hjemmesejr på 3-1 over AS Roma.

Hjemmeholdet grundlagde sejren i løbet af de sidste 20 minutter i første halvleg, hvor holdet scorede tre gange.

Som ofte før var det Cristiano Ronaldo, der åbnede målscoringen, lidt sjældnere var det dog, at det blev gjort med venstrebenet.

Uruguayaneren Rodrigo Bentancur fordoblede føringen, og i tillægstiden af første halvleg headede anfører Leonardo Bonucci 3-0-målet ind.

Roma reducerede fem minutter efter pausen på et langskud fra Cengiz Ünder. Via overliggeren og Gianluigi Buffons hånd røg bolden i mål.

I semifinalen skal Juventus enten møde lokalrivalen Torino eller Simon Kjærs AC Milan. Napoli deltager i den anden semifinale, hvor modstanderen bliver enten Inter eller Fiorentina. De sidste to kvartfinaler spilles i næste uge.

Juventus vandt Coppa Italia fire år i træk, inden Lazio i sidste sæson brød den stime.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Emil fortæller om indsekter på Kulturøen

Leder For abonnenter

Trods corona tæt på danskerne: Der er ingen grund til at gå i panik

Endnu er ingen danskere diagnosticeret med coronavirus, men lægernes vurdering er, at det kun er et spørgsmål om tid. Det er derfor sandsynligt, at OUH som et af de seks danske modtagehospitaler snart tager imod en eller flere patienter, der er smittet med coronavirus. Det vil være en nyhed, som både fynske og landsdækkende medier vil bringe, og nyheden vil uden tvivl øge nervøsiteten og bekymringen hos mange danskere. Men er der reel grund til at være bekymret, hvis forudsigelserne om smittede danskere holder stik? Ikke ifølge læger med speciale i infektionssydomme - hvis man vel at mærke følger lægernes råd om hygiejne og omgang med andre mennesker. Og disse lægelige anvisninger kan man finde snart sagt alle steder, både på nettet og i de trykte medier. Et ekstra middel til at dæmpe nervøsiteten kan være at få nogle proportioner om sygdommen på plads. Fra Hubei-provinsen i Kina har coronavirus bredt sig til Iran og en række europæiske lande. Værst ramt i Europa er det nordlige Italien med over 300 smittede og 11 dødsfald. Det er slemt og trist, og sundhedsmyndighederne skal ønskes held og lykke med at inddæmme sygdommen. Men over for det og overført til hjemlige forhold står imidlertid, at der i vinteren 2017-2018 døde 1644 danskere af influenza. Med andre ord har især ældre, svækkede mennesker mangefold større grund til at frygte en vinterinfluenza end coronaen. De kinesiske tal for smittede og døde af sygdommen kan forekomme voldsomme, men dels er Kina som bekendt et stort land med et enormt indbyggertal, dels er det et faktum, at den generelle hygiejne i Kina ikke er på europæisk niveau. Desuden kan man have tillid til, at det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere situationen, ligesom man kan stole på informationerne. Coronavirus skal bekæmpes på tværs af landegrænser, og de begrænsninger, som er en del af bekæmpelsen, må folk tage i stiv arm. Der er grund til fornuftig adfærd efter fagkundskabens vejledninger. Men der er ingen grund til panik.

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Annonce