Annonce
Nordfyn

Justitisministeren om dommen til den nordfynske vanvidsbilist: - Det er for billigt sluppet

Sommerens dødsulykke uden for Bogense har skubbet til den politiske debat om, hvorvidt vanvidsbilister straffes for mildt. Arkivfoto: Thomas Gregersen.
Dommen på tre år til bilisten, der i sommer var skyld i tre menneskers død uden for Bogense, blev onsdag taget op i folketingssalen. Justitsminister Nick Hækkerup vil skærpe strafniveauet.
Annonce

Bogense: Foranlediget af spørgsmål fra Dansk Folkeparti forholdt justitsminister Nick Hækkerup (S) sig onsdag i folketingssalen til sommerens dødsulykke uden for Bogense.

- Det  gør mig dybt forarget og frustreret, når jeg hører, at en person i spirituspåvirket tilstand og med en hastighedsoverskridelse på over 100 procent påkører en anden bil med det resultat, at tre mennesker mister livet. Jeg kan forstå, at dommen, der er afsagt, er i overensstemmelse med retspraksis. Jeg synes simpelthen, at det er for billigt sluppet. Derfor vil vi også fremlægge et lovforslag, hvor der lægges op til et markant skærpet strafniveau for blandt andet uagtsomt manddrab i forbindelse med vanvidsbilisme. Jeg tror, at det udspil vil få en mærkbar effekt på vanvidskørsel, sagde han.

Dansk Folkeparti mener, at strafferammen på otte år i visse tilfælde skal udnyttes fuldt ud, og at straffen i den slags sager minimum skal udløse fem års ubetinget fængsel. Peter Skaarup, retsordfører for DF, ønskede, at justitsministeren tilsluttede sig.

Annonce

Straffen skal mærkes

Nick Hækkerup argumenterede med, at det var farligt at indrette lovgivningen med udgangspunkt i konkrete sager.

- I andre sager kan der så være omstændigheder, der gør, at det ikke er lige så fornuftigt at give en tilsvarende dom, sagde han og lovede - uden at nævne en specifik minimumsstraf - at regeringens snarlige lovudspil vil, hvis det vedtages, betyde, at der bliver slået "markant hårdere ned på vanvidsbilister".


Vi skal have straffe, der mærkes og virker. Vi kan alle blive enige om, at sagen fra Fyn på alle måder er dybt tragisk og fuldstændig uacceptabel. Jeg er dybt berørt over, hvad en familie har mistet. Desværre er det ikke noget enkeltstående tilfælde.

Nick Hækkerup, justitsminister


- Vi skal have straffe, der mærkes og virker. Vi kan alle blive enige om, at sagen fra Fyn på alle måder er dybt tragisk og fuldstændig uacceptabel. Jeg er dybt berørt over, hvad en familie har mistet. Desværre er det ikke noget enkeltstående tilfælde, sagde Nick Hækkerup og fastslog, at hensigten med lovudspillet er at få vanvidsbilisterne væk fra vejene.

Et virkemiddel i den forbindelse vil også være at konfiskere og sælge vanvidsbilisternes køretøjer, mener Nick Hækkerup.

Både han og Dansk Folkeparti var under spørgetiden enige om, at der på forskellig vis, blandt andet i form af højere straffe og konfiskation af deres biler, er brug for at sætte hårdere ind over for vanvidsbilister.

Annonce
Assens For abonnenter

Flemming, Tommy, Leo og Torben mødes hver onsdag for at køre race: - Vi er store legebørn. Forskellen er bare prisen på legetøjet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Retfærdighed for seniorer

Sport

Vellykket dansk EM-premiere: Det ligner allerede en billet til mellemrunden

Annonce