Annonce
Fyn

Juryen roser Årets Fynbo: Dygtig, ambitiøs og en fin fyr

Birgitte Weinberger, leder af Odense Film Festival, var med til at holde festtalen for årets fynbo, Lars Arvad. Arkivfoto: Kristian Isaksen
Der var flotte ord til vinderen, da Birgitte Weinberger fra dommerkomitéen holdt tale for Årets Fynbo, Lars Arvad

- Årets fynbo er bare 40 år, og ud fra hans resultater at dømme er han udover at være både dygtig og ambitiøs bare en rigtig fin fyr. En ordentlig, sød og engageret person, der kan få folk til ikke bare at arbejde for sig, men med sig.

Blandt andet sådan lød ordene, da det blev afsløret, at Lars Arvad er Årets Fynbo. De kom fra Birgitte Weinberger, leder af Odense Filmfestival, der holdt begrundelsetalen sammen med SDU-dekan Simon Møberg Torp og tidligere Rynkeby-direktør Jørgen Dirksen.

- At grine er vigtigt. At underholde og at få sat fokus på politiske emner ligeså. Men for årets fynbo har det været lige så vigtigt at få sat Odense og Fyn på det kulturelle Danmarkskort, og skabe en fællesskabsfølelse og stolthed på øen. Det er lykkes!

Således fortsatte Birgitte Weinberger sin hyldest til Lars Arvad, der naturligvis får hæderen for at have skabt Odense Sommerrevy - og gøre den til en succes.

- Det er i den grad lykkes, for årets fynbo, at tænke stort og gøre sine drømme og de skøre projekter til virkelighed. Vi er dybt imponerede, lød det fra dommerkomitéen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Nu bliver øl rationeret

1995 Musikkorps Fyn er et lille orkester med 16 musikere og en dirigent, men dets betydning for øens musikliv er så stor, at kulturrådmand Søren Møller (K) kalder det en katastrofe, hvis politikerne i Folketinget beslutter at nedlægge eller flytte korpset. Rådmanden vil gå til forsvarsminister Hans Hækkerup med en melding om, at uanset hvad der sker med Odense Kaserne og det militære område i Højstrup, bør det militære musikkorps bevares på Fyn. De professionelle musikere i korpset fungerer i stor udstrækning som instruktører og lærere for amatørmusikere, og derfor vil det fynske musikliv ikke blot gå glip af korpsets koncerter men også uddannelse, hvis militærmusikken får marchordre. 1970 Restauratør Peter Poulsen, Varbjerg Strand, må være en af de mest tålmodige mænd på Fyn. Siden han i 1932 overtog sin sommerrestaurant, har han troligt – og med passende mellemrum - søgt spiritusbevilling. Og efter samfulde 38 års tørstige venten er hans stedsegrønne håb nu gået i opfyldelse. For nylig lod myndighederne ham forstå, at bevillingen ville komme, hvis han foretog visse moderniseringer. Det er nu sket, og Peter Poulsen har fået sin bevilling i hus. Stor er hans glæde, og glade bliver beboerne i egnens 400 sommerhuse og de mere flygtige turister formentlig også. Restauratør Poulsen belønnede sig selv for mange års venten med etablissementets første udskænkede ”mandeøl”. 1945 Der har som bekendt længe været øl-rationering, men dog ikke strengere, end at det kunne lykkes at få bryggerierne til at forbarme sig over folk, der skulle have familiefester, så der kunne falde en lille ekstraration af. Men det gælder ikke længere – i hvert fald ikke for Albani Bryggeriernes vedkommende. I en annonce i disse dage gør man opmærksom på, at bryggeriernes nye salgsbegrænsninger, der blev indført 1. marts, gør det nødvendigt, at de givne rationer ikke overskrides under nogen form. Såvel Albani Bryggeriet som Slotsbryggeriet vil ud over de rationer, der ved begyndelsen af hver måned tildeles kunderne, således ikke kunne give ekstraleverancer, hverken af øl eller mineralvand.

Middelfart

Borgmester med lokal coronastatus: Der arbejdes på genåbninger, og hjemsendte sættes til andre opgaver

Annonce