Annonce
Fyn

Stefan og Sarah tager kampen op mod parkeringsselskaberne: Vil hjælpe bilister af med p-bøder

Stefan Hühne og Sarah Christoffersen, der begge læser jura på Syddansk Universitet i Odense, har netop startet virksomheden Jur Nordica ApS. Virksomheden har de sat i verden blandt andet for at hjælpe bilister, der har fået parkeringsafgifter, som de anser for at være forkerte. Foto: Privatfoto
To jurastuderende fra SDU har netop startet virksomheden Jur Nordica. De vil hjælpe bilister, der mener, de har fået uretfærdige parkeringsbøder.

En p-bøde - eller p-afgift, som selskaberne kalder det - er noget, der kan gøre de fleste godt gale i skralden. Og der er ikke noget mere irriterende, end når man føler, at den ikke er givet på et helt retfærdigt grundlag.

Men orker man at tage kampen op? For mange er svaret nok nej. Men nu er der hjælp at hente.

Modellen er kendt fra flybranchen, hvor selskaberne bag hjemmesider som flyhjaelp.dk og airhelp.dk har opbygget blomstrende forretninger på at hjælpe forsinkede flypassagerer med at få kompensation fra flyselskaberne.

Nu er der også hjælp at hente for bilister. Stefan Hühne og Sarah Christoffersen, der begge læser jura på Syddansk Universitet i Odense, har netop startet virksomheden Jur Nordica ApS. Virksomheden har de sat i verden blandt andet for at hjælpe bilister, der har fået parkeringsafgifter, som de anser for at være forkerte. De to studerende mener nemlig, at parkeringsselskaberne er blevet for grådige og uretfærdige.

- Der er en klar retspraksis på området, men vi har oplevelsen af, at flere parkeringsselskaber blot vælger at strække sagerne langt ved at afvise klagen i håb om, at folk betaler afgiften, fordi de er bange for, hvad det betyder at tage sagen i fogedretten, eller hvad det vil koste i advokatomkostninger. Det er vores oplevelse, at flere betaler parkeringsafgifter, som ikke skulle have været betalt, af frygt for, hvad der kommer til at ske, fortæller direktør hos Jur Nordica, Stefan Hühne.

Virksomheden står bag hjemmesiden www.parkeringsafgift.dk, hvor man kan få hjælp og rådgivning til at klage over en p-afgift - eller betale sig fra at lade virksomheden klage for sig.

Indtil videre har den nyopstartede virksomhed vundet tre sager, hvor p-bøden er blevet annulleret.

Sådan undgår du bøde for 10-meter reglen

  • 10-meter reglen - at du skal parkere mere end 10 meter væk fra et vejkryds - er en af de parkeringsforseelser, som flest bilister får en parkeringsafgift for.

  • Der findes et smuthul i loven, som gør, at du nogle gange kan slippe for at betale en afgift, der er givet på grundlag af overtrædelse af 10-meter reglen.

  • Kommunen har nemlig noget, som kaldes en tolerancetærskel. Den er lavet, på grund af den fejlmargin, der er forbundet med parkeringsvagternes opmåling.

  • Der er en fast praksis for at anvende en tolerancetærskel på 1,20 meter. Det betyder, at et køretøj i praksis skal være placeret mindre end 8,80 meter fra en vejkryds, før der kan gives en bøde.

  • Det betyder, at hvis din bil er blevet målt til at holde for eksempel 9 meter fra et vejkryds, så kan du klage over afgiften og henvise til at tolerancetærsklen på 1,20 meter ikke er blevet overholdt.

Kilde: www.parkeringsafgift.dk

Penge at spare

På hjemmesiden kan man enten selv læse op på lovgivningen, eller man kan udfylde et spørgeskema. Inden for 24 timer tester virksomheden, om afgiften er givet på et gyldigt grundlag og giver en gratis vurdering af, om der er en sag eller ej. Derefter kan man vælge selv at klage eller lade virksomheden gøre det.

- Vores spørgeskema er bygget op sådan at alt efter, hvordan klienten krydser af, så vil spørgsmålet lede over til noget retspraksis. På den måde bliver der bagved opbygget en sagsmappe, der gør, at vores rådgivere ved et øjekast kan se, om parkeringsafgiften er givet på et rigtigt grundlag. Systemet er grundlaget for, at vi kan tilbyde det til den pris, vi gør, fordi vi gennem digitaliseringen af juraen har nedskåret sagsbehandlingstiden betragteligt, siger Stefan Hühne.

Man betaler kun Jur Nordica for sagsbehandlingen, hvis de vinder klagesagen og bøden annulleres. Priserne er fastsat efter størrelsen på p-afgiften. Således koster sagsbehandlingen for en kommunal parkeringsafgift på 510 kroner for eksempel 199 kroner. Dermed kan man spare 311 kroner, hvis bøden annulleres. Og der er endnu flere penge at spare på de dyrere afgifter.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Charlottes børn har flere gange sovet på banegården: Transportminister vil nu have undersøgt behovet for nattog på Svendborgbanen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Nordfyn

Beredskabet måtte opgive søgningen: Mand svømmede ud på midten af sø og forsvandt fra overfladen

Kerteminde For abonnenter

Odense Havn har ulovligt bygget stort bassin: Kerteminde Kommune erkender fejl

Odense

- Det er et meget specielt øjeblik: I årevis har Ole jagtet det perfekte billede- pludselig sad ugleungerne lige foran ham

Navne For abonnenter

Som far så datter - Anika får energi af sit frivillige arbejde

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

OB

Se videoanalyse og højdepunkter: VB fik skovlen under OB til sidst

Navne For abonnenter

Stjerne i "Langt fra Las Vegas": Nu er Sofie revystjerne på Fyn

For abonnenter

Kim solgte sin virksomhed for et trecifret millionbeløb: - Man skal aldrig blive iværksætter for pengenes skyld

Erhverv

Stålgigant ansætter på livet løs til ny fabrik - breder sig over kæmpe areal

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Sport For abonnenter

Modgangen vendt til endnu en triumf - Odense Håndbold ser frem til drømmefinalen mod Esbjerg

Odense For abonnenter

Kendt fra Bagedysten - nu sælger hun kager i Odense: - Folk kan blive helt chokerede over prisen

Sydfyn

Slut med Stenstrup-manøvren: Bramsen og Helveg vil lave vigespor på Svendborgbanen

Annonce