Annonce
Assens

Juniorklub frygter lukning: - Vi ved ikke, om vi har nok børn til næste år

William Heegaard Clausen (th.) og Noah Huusfeldt Madsen (i midten) under juniorklubbens sommeruge, hvor de løser en af skattejagtens opgaver med vejledning af ungarbejder Jonathan Bonde Cline (tv.), der selv er tidligere medlem af juniorklubben. Foto: Amalie Hermansen
Haarby Juniorklub, der er et eftermiddagstilbud for børn i 4.-6. klasse, oplever udfordringer med færre medlemmer. Den daglige leder frygter derfor, at juniorklubben ikke kan køre rundt i den nærmeste fremtid.
Annonce

Haarby: Det ligner ikke indgangen til et hyggeligt værested for børn, når man træder ned i den mørke kældernedgang, der ligger ved den røde legeplads på Haarby Skole.

Men ikke desto mindre gemmer kælderen på to store lyse rum, hvor der er sofaer, bordtennis, spil og plads til fællesspisning.

Lokalerne danner rammerne for Haarby Juniorklub, som er et eftermiddagstilbud for de børn, der går i 4.-6. klasse. Hver mandag til torsdag eftermiddag står klubbens daglige leder Lillian Hansen klar til at tage imod børnene med åbne arme og et måltid mad.

Ligesom hun har gjort de sidste otte år.

- Børnene får mulighed for at hygge på tværs af aldersgrupper og udvikle sig socialt med hinanden. Vi har en større frihed her, end i sfo'en. Selvfølgelig planlægger vi aktiviteter, men der er en stor frihed også, siger Lillian Hansen.

Men hun frygter, at de gode stunder i klubben snart er slut. Det er nemlig en kamp at få nok medlemmer.

- Vi har ingen fremgang. Vi kæmper for at få børn nok, og vi ved i princippet ikke, om vi er nok børn til efter sommerferien.

- Men vi er nødt til at åbne op og give det en chance, siger lederen, og understreger, at klubben skal have minimum 20 tilmeldte børn, for at det kan løbe rundt økonomisk.

Op til sommerferien var der 15 børn tilmeldt.

Annonce

For dyrt

Lillian Hansen fortæller, at hun ser flere grunde til, at byens juniorklub kæmper med at få nok medlemmer.

- Jeg tror, det er en blanding af, at skoledagen er lang, og så er der nogle forældre, der synes, at prisen er for høj. Men det synes vi jo ikke, at den er, når man ser på, hvad børnene får tilbudt, siger hun.

Haarby Juniorklub

Juniorklubben i Haarby kan fejre 10 års jubilæum til næste år.

Klubben er et tilbud for børn i 4.-6. klasse, og man kan komme ned i klubben hver mandag til torsdag klokken 13.30-17.

Et medlemskab koster 550 kroner pr. måned. Hvis man betaler for tre måneder på én gang, kan man spare 50 kroner. Det betyder, at man kan betale 2500 kroner for et halvt års medlemskab.

Den lille klub holder til i kælderen på Haarby Skole.

Klubben er forældrebestyret og har en fastansat daglig leder samt ungarbejdere.

I 2011 var der hele syv juniorklubber i Assens Kommune. Men nu er der kun tre i alt fordelt på de syv postnumre; en i Haarby, en i Glamsbjerg og en i Frøbjerg-Orte.

Det koster 550 kroner om måneden at gå i juniorklub. I den pris indgår et måltid mad, frugt og aktiviteter.

- Hvad vil det betyde, hvis juniorklubben blev nødt til at lukke?

Lillian Hansen har været leder i Haarby Juniorklub i otte år. Hun håber, at klubben får lov at overleve efter sommerferien. Foto: Amalie Hermansen

- Vi har stadig børn, som ikke har fritidsaktiviteter, og de har jo brug for det sociale samvær her. Vi synes, det er meget vigtigt, at vi bibeholder vores klub. Ellers vil folks børn jo bare gå hjem og kigge på en skærm, siger Lillian Hansen.

Annonce

Frihed i klubben

For at gøre opmærksom på sig selv havde juniorklubben valgt at holde et specielt event, hvor børn i den forgangne uge kunne komme til sommersjov og se, hvordan det er at gå i klub.


Vi har ingen fremgang. Vi kæmper for at få børn nok, og vi ved i princippet ikke, om vi er nok børn til efter sommerferien.

Lillian Hansen, daglig leder af Haarby Juniorklub


Det benyttede 13 børn sig af, heriblandt 11-årige Maya Rasmussen fra Haarby. Hun har besluttet at starte i juniorklubben i Haarby efter sommerferien.

- Jeg bor i Haarby og går i skole i Gummerup, men jeg har haft svært ved at få venner. Så jeg tænkte, at klubben kunne være et godt sted at få nye venner.

- Jeg synes, det er sjovt at være her, og vi laver en masse ting. Og så har jeg fået nogle nye venner omkring mig, siger hun.

Et af Haarby Juniorklubs sommerarrangementer var en skattejagt, hvor børnene skulle løse forskellige opgaver undervejs. Foto: Amalie Hermansen

Også 11-årige William Heegaard Clausen deltog i sommerugen. Han er dog vant til at komme i juniorklubben i hverdagene.

- Det er rigtig godt at komme i klubben. Det giver en frihed at være her.

- Hvis man har haft en dårlig dag, så kan man komme herned og lave en god ting med mange af sine venner, siger han.

William ville mangle juniorklubben, hvis den kommer til at lukke, siger han.

- Det ville være kedeligt bare at skulle gå hjem. Jeg ville også savne sammenholdet hernede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Ekspert: Der ruller hoveder i Barcelona

coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Odense

Windell er bekymret for corona-krisen forud for budgetforhandlinger: - Vi skal ikke give en masse løfter

Annonce