Annonce
Odense

JumpingFun angrebet på Facebook efter opfordring til mundbind: - I er nogle forbandede nazister

Som regel modererer JumpingFun kommentarsporet på Facebook, men denne gang lod de kommentarerne stå for at tage debatten om den gode tone på sociale medier. Fra venstre ses Daniel Winther, som er marketingskoordinater, og ved siden af ham står direktør Maja Raabye Füchsel. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
Da trampolincentret JumpingFun opfordrede kunder til at gå med mundbind i et Facebookopslag, modtog de trusler og blev kaldt for nazister i kommentarsporet. Personalet var rystet og havde ikke set lignende, fortæller direktør i JumpingFun.

Odense: - I er nogle forbandede nazister, I er, skriver en Facebook-bruger i kommentarsporet.

- Det er folks frihed, der er på spil, og lige nu er vi nået til et punkt, hvor jeg vil forsvare den, om det må koste blod, skriver en anden.

- I er sgu da fulde af lort! Og I ønsker, at man bliver hjemme, hvis man ikke bærer mundbind? Det skal I overhovedet ikke blande jer i! Hvad fanden tror I, I er? Idioter!, skriver en tredje person til JumpingFun i kommentarsporet til Facebook-opslaget.

Annonce

Det er et udpluk af de kommentarer, som JumpingFun har modtaget, efter de skrev et Facebook-opslag, hvori de opfordrede kunder til at gå med mundbind eller blive hjemme. I opslaget fra den 25. oktober står der:

"Der er overraskende mange - som mener, at de er fritaget fra mundbind - bær da visir eller anden godkendt beskyttelse. Vi godtager eventuelle frivillige fremvisninger af lægeerklæringer," skriver JumpingFun i opslaget og afslutter det med:

"Vi er nødsaget til at bede jer gå, hvis der lægges op til diskussion om ovenstående."

Herefter modtog centret et hav af kommentarer, der især var negative. Direktør i JumpingFun, Maja Raabye Füchsel, fortæller, at personalet var rystet over kommentarsporet.


Selvom vi har ytringsfrihed og skal værne om den, så skal man tænke sig om.

Maja Raabye Füchsel


- De fortalte mig, at de aldrig havde set lignende. Medarbejdere, der ikke var på arbejde den dag, så opslaget og ringede ind. Så det er virkelig noget, folk har lagt mærke til, siger hun.

Hav mundbind på eller bliv væk

Det er ikke et nyt tiltag, at man skal bære mundbind hos JumpingFun. Når kunder træder ind i centret, kommer de ind i et caféområde, hvor man skal bære mundbind eller visir. Den 17. september blev det et krav at bære mundbind eller visir på restauranter, caféer, barer eller lignende. Derfor gælder dette krav også hos JumpingFun.

- Gæsterne kan ikke komme ind i hoppeområdet, før de går igennem caféen, og der skal de have mundbind på, forklarer Maja Raabye Füchsel.

Når kunderne kommer ind i hoppeområdet, kan de frit tage mundbindet af. Dog oplevede JumpingFun, at flere og flere kunder ikke havde mundbind på, når de stod i caféen. Det blev begrundet med, at de var fritaget.

Derfor tog JumpingFun en beslutning om, at alle på 13 år og opefter skal have mundbind på - eller blive hjemme.

- Som udgangspunkt skal man have mundbind på hos os. Hvis man kan vise en lægeerklæring, accepterer vi det. Men vi går efter, at størstedelen af vores kunder skal have mundbind på, og det er for at beskytte dem, uddyber hun.

Annonce

Gruppe imod mundbind

JumpingFuns opslag blev delt i Facebookgruppen "Vi siger nej til tvungen brug af mundbind". Her opfordrede en bruger til, at gruppens medlemmer kommenterede JumpingFuns opslag.

- For dem handler det om brugen af mundbind, men man skal ikke skrive, at nogen er nazister, siger Maja Raabye Füchsel.

Efter det første opslag, hvor trampolinparken opfordrede til brugen af mundbind, lavede de endnu et opslag dagen efter. Opslaget havde en tilknyttet video, der belyste de mange hårde kommentarer og henviste til den gode tone på de sociale medier.

- Vores målgruppe er unge mennesker, som måske er nye på Facebook, og hvis de ser en venindes far eller mormor flippe ud, så tror de måske, at det er okay. Og det er ærgerligt. Selvom vi har ytringsfrihed og skal værne om den, så skal man tænke sig om, fortæller hun.

Annonce

Hellere være overbeskyttende

Maja Raabye Füchsel siger, at hun synes, de har foretaget det rigtige valg omkring brugen af mundbind i deres center.

- Vi føler, at vi har taget det rigtige valg for at passe på folk. Vi vil hellere føle, at vi er overbeskyttende end ligeglade.

JumpingFun bruger en desinficeringspistol til at gøre møbler, dørhåndtag og andre berøringsflader rent. Hver aften sprøjter de deres park med desinficerende ECA-vand for at reducere smitterisikoen. ECA-vand er en blanding af vand, salt og strøm. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen

Og de tager gerne konsekvenserne af det valg.

- Måske får vi færre besøgende, men vi vil hellere varetage de sundhedsmæssige interesser.

Selvom JumpingFun modtog mange hårde kommentarer, har en del kunder også støttet dem i deres beslutning. En Facebook-bruger skriver:

- Dejligt, I vil passe på os alle. Folk, der ikke vil følge reglerne, kan jo bare finde på noget andet at lave. Selvfølgelig er det jer, der bestemmer, hvordan gæsterne skal agere på jeres sted.

En anden skriver:

- Tak fordi I tager det seriøst og passer på. Til jer, der ikke vil følge reglerne om mundbind/visir, så bliv dog hjemme.

Annonce
Assens For abonnenter

26-årig havde oversavet jagtgevær i skab på arbejde: - Jeg troede, det var et godt gemmested

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Forældre klager over andre forældre: Nu vanker der bøder, hvis ikke du slukker motoren ved skoler og børnehaver

Odense For abonnenter

Carlos Daabas anholdt i Bulgarien: På flugt siden politiet droppede håndjern på vej til arresten - Han ønsker at vende hjem

Erhverv

Marcus og Marius drømmer om at overtage slægtsgården: - Men det bliver svært uden investorer udefra

Sydfyn For abonnenter

Lars undrer sig over regler i sundet: Overhaler motorbåde i sin kajak

GOG

Kun én kamp spillet - men GOG ligner et hold videre i Europa

Odense For abonnenter

Cykelkometen Tobias Aagaard fra Odense Tekniske Gymnasium er Europamester - nu er han klar til at dyste om VM-medaljer

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Debat

Debat: Frihed for vores ældre til at leve det liv, man selv har valgt

Erhverv

Slut med fedtede fingre: Her er de først på Fyn med ny pantmaskine, der kan tage 100 dåser og flasker på én gang

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Fyn

Dårligere bemandet end i Albanien: Danske fængsler sakker langt bagefter nabolande

Odense For abonnenter

Stak kniv i ryggen på offer midt i myldretiden: Syv familiemedlemmer idømt flere års fængsel - drama i retten

Faaborg-Midtfyn

Vender det hvide ud af øjnene og griner hånligt: Socialdemokrater beskyldes for at mobbe andre kandidater

Annonce