Annonce
Erhverv

Julia og Walter Group fandt hinanden på Karrieredagene

Den står atter på karrieredage i uge 10 i Aalborg, Aarhus, Odense og København, når Danmarks største job- og karrieremesse slår sig ned i de fire universitetsbyer for en dag. Med karavanen rundt er 160 virksomheder med mere end 1500 konkrete jobtilbud. Pressefoto

Årets udgave af Karrieredagene byder på det højeste antal konkrete jobtilbud i 10 år, når 160 virksomheder turnerede rundt i landets fire største byer med mere end 1500 løstsiddende ansættelseskontrakter. Julia Sauer fra Odense havde heldet med sig på sidste års messe.

Aarhus/Odense: Julia Sauer fra Odense manglede en spændende praktikplads som afslutning på sin bachelor i Innovation og Entrepreneurship, da hun troppede op til Karrieredagene 2017.

På forhånd havde hun sørget for at forberede sig grundigt ved at læse messekataloget nøje igennem og nærstudere de mindre, ukendte virksomheder i stedet for ikke at stirre sig blind på de store, klassiske selskaber. Og så var det ellers bare om at gå i gang med at møde en masse virksomheder.

Missionen lykkedes for Julia Sauer hos den privatejede, østrigske logistikkoncern Walter Group, som tæller 3600 ansatte. En god dialog med repræsentanten blev til en ansøgning og senere en samtale, og Julia Sauer endte med at bruge sit efterår på en fire måneder lang praktik i alpelandet.

- Jeg havde tidligere været i udlandet i praktik og vidste, jeg gerne ville af sted igen, forklarer 27-årige Julia Sauer.

Hun blev både en god og lærerig oplevelse rigere via Karrieredagene og giver gerne sit bedste råd videre til årets deltagere på Danmarks største job- og karrieremesse:

- Tag ud på Karrieredagene. Der er masser af muligheder - specielt hvis man forbereder sig grundigt, åbner skyklapperne og orienterer sig bredt.

Julia Sauer er siden praktikopholdet blevet færdig med sin bachelor, og selv om hun har et muligt job på bedding via nogle af de kontakter, som hun skabte sig i Østrig, så regner hun også med at kigge forbi Karrieredagene denne gang.

- Om ikke andet så for at se, hvad der rører sig og for at styrke mit netværk, siger hun.

Annonce

Tag ud på Karrieredagene! Der er masser af muligheder - specielt hvis man forbereder sig grundigt, åbner skyklapperne og orienterer sig bredt.

Julia Sauer fra Odense om sit bedste råd til studerende og dimittender forud for Karrieredagene i uge 10

Karrieredagene

Karrieredagene er Danmarks største job- og karrieremesse. De deltagende virksomheder dækker forskellige brancher i både private og offentlige erhverv med interesse i unge nyuddannede fra videregående uddannelser.Der er 160 virksomheder med på Karrieredagene 2018. De har mere end 1500 konkrete jobtilbud med sig, og det forventes, at 8.500 studerende og nyuddannede dimittender besøger messen, som foregår i tidsrummet klokken 10-16 alle dage:

Aalborg, tirsdag 6. marts i Gigantium i Aalborg Øst.

Aarhus, onsdag 7. marts i Radisson Blu i Aarhus C

Odense, torsdag 8. marts i DOK5000 i Odense C

København, fredag 9. marts i Forum på Frederiksberg

Bredt udvalg i brancher

Årets udgave af Karrieredagene foregår i uge 10. Jobkaravanen åbner Gigantium i Aalborg mandag 6. marts og lukker ned igen i Forum i København torsdag 9. marts. De to mellemliggende stop er på henholdsvis hotel Radisson Blu i Aarhus tirsdag og konferencecenteret DOK5000 i Odense om onsdagen.

I alt deltager 160 virksomheder undervejs, og de har rekordmange ledige tilbud med sig. Mere end 1500, og det er højeste antal i 10 år.

- Vi har længe oplevet en relativ høj dimittendarbejdsløshed, og virksomheder har haft fokus på ansættelse af erfarne medarbejdere. Jeg ser det som et godt udviklingstegn for hele arbejdsmarkedet, at så mange job nu ønskes besat af højtkvalificerede nyuddannede. Det tegner meget positivt for de unge nyuddannede, der har meget bedre jobmuligheder end for bare et par år siden. Især bemærker jeg det brede udvalg, både når det gælder brancher og geografisk placering blandt jobbene, siger Annette Meding, projektchef hos Manova, som står bag Karrieredagene.

CV i videoformat

Annette Meding tilføjer, at høje karakter og et flot CV ikke er nok, når virksomheder screener ansøgninger. Personligheden skal frem, og derfor kan kandidaterne under årets Karrieredage få hjælp til at optage en CV-video.

- Vi hører fra virksomhederne, at dimittenderne er blevet opdraget til at skrive det rigtige CV og den perfekte ansøgning - men hen ad vejen glemte mange, at det i høj grad handler om personlighed. Omdrejningspunktet for Karrieredagene er netop dialog i øjenhøjde og muligheden for at mærke hinandens personlighed, både fra virksomhedernes og ansøgernes perspektiv, forklarer projektchefen.

På Karrieredagene får også kandidaterne mulighed for at fokusere på en effektiv CV-præstation i form af et foredrag om personlig branding, og hvordan man optimererer sin LinkedIn-profil.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom nu, Mette F.: Hold dit løfte

Det er godt, at regeringen og Kommunernes Landsforening i sidste måned blev enige om en ny økonomisk aftale, der tilfører 2,2 milliarder kroner ekstra til kommunerne i 2020. Det er også fint, at den socialdemokratiske regering i begyndelsen af denne uge sendte millioner af kroner ud til en række af landets vanskeligt stillede kommuner. Og dejligt, at man desforuden har besluttet at sløjfe det rigide omprioriteringsbidrag. De mange skattemillioner, som regeringen har drysset ud med mild hånd i den seneste tid, ændrer imidlertid ikke på, at der er noget rivravruskende galt i Danmark, som Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmester, Hans Stavnsager, formulerede det på et byrådsmøde tidligere på ugen. For der er stadig uhyre store forskelle på den service, som landets rige og fattige kommuner tilbyder deres borgere. Derfor er det påtrængende, at regeringen får gennemført en ny udligningsreform. Den nuværende socialdemokratiske regering har varslet, at det vil ske, men det gjorde den foregående Venstre-ledede regering såmænd også – uden at det skete. Derfor er det tilsyneladende nødvendigt at holde statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nikolai Wammen, social- og indenrigsminister Astrid Krag og alle andre ansvarlige ministre fast på, at der skal ske ændringer i udligningen mellem kommunerne. For det dur ikke, at eksempelvis rige kommuner i Nordsjælland kan hente ekstra millioner i hjem til pengetankene på grund af teknikaliteter i lovgivningen, mens fattige landkommuner skal skære i budgetterne. Middelfart, Faaborg-Midtfyn, Odense, Kerteminde ... budgetforligene er faldet på plads de seneste dage; nogle steder med smalle forlig, andre steder med bred opbakning eller endog i fuld enighed. Alle steder har budgetlægningen dog krævet benhårde prioriteringer og fravalg, blandt andet fordi udligningsordningen stadig ikke er ændret. Derfor er det ikke nok, at regeringen har varslet en ny udligningsreform. Den skal også holde løftet.

Annonce