Annonce
Rejser

Juleværksted: Prøv kræfter med glaskunst på Glasmuseet Ebeltoft

Kreative aktiviteter med glaskunst på Glasmuseet Ebeltoft. PR-foto
I Julemandens værksted inviterer glasmuseet til at lave kreativ julepynt.

Hvem siger, at hjemmelavet julepynt er julehjerter af papir og kræmmerhuse af karton? Ikke Glasmuseet Ebeltoft. Til december byder museet velkommen til Julemandens værksted, hvor det er muligt at lave unik julepynt i glas i to weekender i december. To lørdage, 9. og 16. november i tidsrummene klokken 10-13 og klokken 13.30-16 kan besøgende lave en julemand eller et juletræ af farvede glasstykker, som limes på en glasplade og bagefter smeltes sammen i ovnen. Figuren kan man hænge i et vindue eller på et juletræ.

Annonce

Julekugle af glas

To søndage, 10.-17. november, kan man prøve kræfter med at dekorere en mundblæst julekugle med motiver efter eget valg og få den sandblæst. Det giver en julekugle med en ”frostet” overflade og gennemsigtige dekorationer. Julekuglen kan man tage med hjem med det samme.

Glasmuseet Ebeltoft blev oprettet i 1985. Museet blev til på initiativ af den danske glaskunstner Finn Lynggaard og blev til virkelighed i samarbejde med Erling Rasmussen, tidligere direktør for Kvadrat, og Bent Fredberg, statsautoriseret revisor. Museet har en anerkendt samling af moderne, international glaskunst, som er udlånt eller doneret af glaskunstnere.

Adresse: Strandvejen 8, 8400 Ebeltoft. Entré for voksne er 85 kroner. For børn og unge fra seks til 17 år er entré 30 kroner. Læs mere på www.glasmuseet.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Rejser

Charterrejser i lille tilbagegang

Nordfyn For abonnenter

Lars og Mette har solgt deres to campingpladser på Nordfyn: - Det er sgu lidt som at sælge en baby

Annonce