Annonce
Erhverv

Rebekka planlægger julen allerede i maj: December er den vigtigste måned i hele året

Rebekka Lundgren driver blomsterbutikken Botanik by Rebekka og her går juleplanlægningen i gang allerede i maj. December er nemlig årets vigtigste måned og tager lang tid at planlægge. Arkivfoto: Mette Mørk
Selvom der stadig er to måneder til jul, er planlægningen i fuld gang hos Botanik by Rebekka. Her starter julen nemlig allerede i foråret, da december er butikkens vigtigste måned.

Jelling: Hjerter, nisser, glimmer og sne er ting, som mange mennesker forbinder med december og julen. Og det er ikke ting som fylder hos folk, når kalenderen siger maj.

Men for Rebekka Lundgren, som ejer Botanik by Rebekka i Jelling, er planlægningen af årets julebutik allerede noget som begynder i foråret.

- Jeg må indrømme, at det godt kan være lidt svært at tænke i juletanker allerede i maj. Men det er bare vigtigt, at vi hurtigt kommer i gang med at få planlagt julen, da der er mange ting der skal være styr på. Så i maj begynder jeg at tænke over, hvilken slags julepynt og potter vi skal have i år, siger Rebekka Lundgren.

Annonce

Hun har netop lige været på jule-inspirationstur, hvor nye ideer og teknikker blev udforsket og taget med hjem til videreudvikling.

- Nu nærmer vi os jo december, og derfor er vi nu for alvor begyndt at have styr på de sidste juleforberedelser. Det endelige juletema plejer vi at lægge os fast på i oktober, siger hun.

Årets vigtigste måned

For Rebekka Lundgren hersker der ingen tvivl om, hvilken tid på året der er butikkens vigtigste.

- December er uden sammenligning vores travleste måned, og derfor også den mest vigtige. Mors dag er den ene dag, hvor vi har aller mest travl, men det er i december, at vi skal hive en stor del af årets omsætning hjem. En dårlig december har konsekvenser for regnskabet, siger hun.

Derfor var julen 2020 også anderledes for Rebekka Lundgren og hendes butik, da hun godt kunne mærke at corona stadig prægede hverdagen.

Snart forvandles Botanik by Rebekka til et jule-slaraffenland, når de 10. november slår dørene op til årets julebutik. Arkivfoto: Mette Mørk

- Folk skulle ikke til lige så mange arrangementer sidste år som de plejer, så der var ikke det samme handlemønster, som vi var vant til at se. Vi glæder os over, at det er ved at være tilbage til det normale igen, fortæller Rebekka Lundgren og fortsætter:

- Omsætningen i december står for en meget stor procentdel af vores samlede budget, og derfor er det bare så vigtigt, at vi får en god julemåned. Så vi glæder os rigtig meget til at komme i gang, siger Rebekka Lundgren.

Annonce

Originalitet er afgørende

Rebekka Lundgren følger hvert år med i de nye tendenser inden for juletrends, men det er også meget vigtigt for hende ikke at ligne alle andre.

- Vi bliver selvfølgelig også inspireret af andre, men vi går meget op i at have vores egen stil. Hvert år laver vi 'vores' jul og den kan man ikke opleve andre steder. Her i butikken laver vi jo et håndværk, og det håndværk skal ikke være en kopi. Ellers kan folk jo lige så godt gå i Magasin og købe deres blomster. Og det er jo det der er forskellen på os og en stor kæde, siger Rebekka Lundgren.

December er uden sammenligning vores travleste måned og også den mest vigtige. Mors dag er den ene dag, hvor vi har aller mest travl, men det er i december, at vi skal hive en stor del af årets omsætning hjem.

Rebekka Lundgren, indehaver

I år slår Botanik by Rebekka op for julebutikken 10. november og inden da skal butikken have en total jule-makeover.

- Vi sætter papir for ruderne, så folk ikke kan se hvad der foregår. Og så bruger vi så alle vores kræfter på at forvandle butikken til en ren julebutik. Alt rykkes rundt og laves om. Igen i år har vi også et tema, men det er selvfølgelig hemmeligt indtil den 10, siger Rebekka Lundgren.

Annonce

Jul med et twist

Det årlige juletema hos Botanik by Rebekka skifter hvert år, men én ting er dog altid, som det plejer.

- Vi kører altid klassisk jul i butikken, men også et andet tema, som har et twist. Sidste år var temaet 1001 nats eventyr, og det tema udsprang faktisk fra en idé, jeg fik, fordi jeg så en rigtig flot buket, som mindende mig om den historie, siger Rebekka Lundgren.

Der er mange forskellige ting, som inspirere hende, men især naturen er en vigtig kilde.

- Jeg bruger naturen rigtig meget og arbejder tit ud af den. Jeg bruger også meget tid på at finde ud af, hvad der passer godt sammen. Sidste år var det eventyr, som inspirerede mig fordi, at jeg på grund af corona havde en stor udlængsel og lyst til eventyr, fortæller Rebekka Lundgren.

Selvom december er en sjov måned at arbejde i blomsterbutik, så der den også hård.

- Jeg får ikke pyntet så meget op til jul derhjemme - til stor ærgrelse for mine børn. Vi har kun få lukkedage i butikken i hele december, så vi knokler bare derud af. Og selvom det også er hyggeligt og sjovt at arbejde i december, så trænger jeg ofte til at komme lidt ned i gear i januar eller februar. Men nu er det julen 2021, det gælder, og vi er meget positive stemt og ser glædeligt frem mod en længe ventet normal jul, siger Rebekka Lundgren.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Odense For abonnenter

Ny rapport: Så mange ladestandere kræver elbil-revolution i Odense

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

De vil 3D-printe knogledele til trafikofre og kræftramte: - Vi udnytter, at kroppen er fantastisk til at gendanne sig selv

Nordfyn For abonnenter

Grønt lys til kæmpe kvægfarm ved fynsk gods: Naturforening trækker klage tilbage

Fyn

Du er inviteret: Mediehuse holder folkefest med politiske debatter, kendisser og god mad - 10 gange i træk

Odense Bulldogs For abonnenter

Bulldogs-hardhitter blev frikendt - Martin Larsen kan alligevel spille onsdag mod Rungsted

Odense

Efter afsløringer: Næste år vokser kontroltrykket på gartnerierne

Navne For abonnenter

Anne Mette Sulzbrück hjalp andre, men afviste selv al hjælp og døde i den største elendighed og fornedrelse

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Danmark For abonnenter

Caroline dropper skolen for klimaet og rejser med bus til COP26 - læs her, hvad hun vil sige til politikerne

Odense

Inspektion afslører: Gartnerier opbevarer og anvender ulovlige kemikalier i stort omfang

Debat

Sofie Østergaard: Lader du din partner styre økonomien for dig?

Kerteminde

Mangler du en hundeskov? Kommunen overvejer - igen - at lave fristed for de firbenede

Navne For abonnenter

Dødsfald: Poul fik polio som 18-årig, men skabte stor boghandel, som han måtte sælge, da det gik bedst

Assens

Lasse skyder med skarpt efter kandidattest: - Det stemmer ikke helt overens med virkeligheden

Annonce