Annonce
Middelfart

Julen på tidlig visit i Harndrup

Der var trængsel ved boderne under søndagens julemarked i Harndrup Forsamlingshus. Foto: Søren Gottwald

Gæsterne hobede sig op ved både boderne og i caféen, da Harndrup Forsamlingshus søndag dannede ramme om det årlige julemarked. Det har nu været holdt i mere end 25 år og er en vigtig indtægtskilde for huset og er desuden med at til at bevare et

Annonce

Harndrup: Selv om der er mere end en måned til jul, er det ikke kun supermarkederne og de store varehuse, som er begyndt at tage forskud på julen. Også i de mindre lokalsamfund har man åbnet dørene til de første julemarkeder. Og bestyrelsen for Harndrup Forsamlingshus kunne glæde sig over en overvældende interesse for søndagens begivenhed. Det kolde vejr fik folk til at rykke indenfor, og der var trængsel omkring de mange boder og gløggen, æblerskiverne og de andre kulinariske lækkerier i værtinde Hanne Jensens café.

Markedet har været holdt i mere end 25 år og er en vigtig indtægtskilde for bestyrelsen og husets værtinde.

- Vi har haft travlt i køkkenet siden, dørene blev åbnet klokken 10, så det bliver en god dag, lød det fra Hanne Jensen søndag middag.

Også børnene havde fundet vej, selv om det nok var mo,r der var mest interesseret. Foto: Søren Gottwald
Annonce

Gratis at få en bod

Det var i år gratis at stille en bod op, fordi det de senere år har knebet med at finde tilstrækkelig med stadeholdere. Det betød, at der denne gang var ekstra meget forskelligt at kikke på for gæsterne, lige fra dekorationer til tupperware og smykker og så selvfølgelig nisser i alle afskygninger.

- Vi vil hellere fylde huset med sælgere, det trækker flere mennesker til og øger omsætningen i både caféen og vores tombola, fortalte bestyrelsesmedlem Søren Andreasen. Han passede tombolaen sammen med sin hustru Gitte Andreasen, der er kasserer, og sønnen Morten Andreasen, der hjalp til og nærmest gjorde tombolaen til et familieanliggende.

- På en god dag som i dag, sælger vi vel lodder for 5000 kroner, gættede Søren Andreasen.

Markedet er dog ikke eneste indtægtskilde, fællesspisninger og lejeindtægter er også med til at skabe en fornuftig økonomi.

- Men vi laver ikke kun markedet for at tjene penge til husets vedligehold, vi gør det også for at skabe liv i lokalsamfundet. Tingene hænger jo sammen, intet forsamlingshus uden et levende lokalsamfund, og intet levende lokalsamfund uden et forsamlingshus, lød det fra Søren Anndreasen, der har siddet i bestyrelsen i 25 år, mens hustruen kan se tilbage på 18 år som kasserer.

En trædrejer stod klar med gode gaveforslag. Foto: Søren Gottwald
SOS Gambia havde også en tombola. Foto: Søren Gottwald
Bestyrelsens tombola er et fast indslag. Foto: Søren Gottwald
Tombolaen er nærmest et familieanliggende og passes af Søren og Gitte Andreasen fra bestyrelsen og sønnen Morten Andreasen. Foto: Søren Gottwald
Der var rift om værtinde Hanne Jensens kulinariske julelækkerier i caféen. Foto: Søren Gottwald
Merethe Hansen fra Ørslev solgte godt af sine dekorationer ved indgangen. - Jeg har været med i alle årene og det her er et af de bedste år, fortalte hun. Foto: Søren Gottwald
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Pfizer reducerer vaccineleveringer: Fabrik skal opgraderes

Annonce