Annonce
Middelfart

Julen på tidlig visit i Harndrup

Der var trængsel ved boderne under søndagens julemarked i Harndrup Forsamlingshus. Foto: Søren Gottwald

Gæsterne hobede sig op ved både boderne og i caféen, da Harndrup Forsamlingshus søndag dannede ramme om det årlige julemarked. Det har nu været holdt i mere end 25 år og er en vigtig indtægtskilde for huset og er desuden med at til at bevare et

Harndrup: Selv om der er mere end en måned til jul, er det ikke kun supermarkederne og de store varehuse, som er begyndt at tage forskud på julen. Også i de mindre lokalsamfund har man åbnet dørene til de første julemarkeder. Og bestyrelsen for Harndrup Forsamlingshus kunne glæde sig over en overvældende interesse for søndagens begivenhed. Det kolde vejr fik folk til at rykke indenfor, og der var trængsel omkring de mange boder og gløggen, æblerskiverne og de andre kulinariske lækkerier i værtinde Hanne Jensens café.

Markedet har været holdt i mere end 25 år og er en vigtig indtægtskilde for bestyrelsen og husets værtinde.

- Vi har haft travlt i køkkenet siden, dørene blev åbnet klokken 10, så det bliver en god dag, lød det fra Hanne Jensen søndag middag.

Annonce
Også børnene havde fundet vej, selv om det nok var mo,r der var mest interesseret. Foto: Søren Gottwald

Gratis at få en bod

Det var i år gratis at stille en bod op, fordi det de senere år har knebet med at finde tilstrækkelig med stadeholdere. Det betød, at der denne gang var ekstra meget forskelligt at kikke på for gæsterne, lige fra dekorationer til tupperware og smykker og så selvfølgelig nisser i alle afskygninger.

- Vi vil hellere fylde huset med sælgere, det trækker flere mennesker til og øger omsætningen i både caféen og vores tombola, fortalte bestyrelsesmedlem Søren Andreasen. Han passede tombolaen sammen med sin hustru Gitte Andreasen, der er kasserer, og sønnen Morten Andreasen, der hjalp til og nærmest gjorde tombolaen til et familieanliggende.

- På en god dag som i dag, sælger vi vel lodder for 5000 kroner, gættede Søren Andreasen.

Markedet er dog ikke eneste indtægtskilde, fællesspisninger og lejeindtægter er også med til at skabe en fornuftig økonomi.

- Men vi laver ikke kun markedet for at tjene penge til husets vedligehold, vi gør det også for at skabe liv i lokalsamfundet. Tingene hænger jo sammen, intet forsamlingshus uden et levende lokalsamfund, og intet levende lokalsamfund uden et forsamlingshus, lød det fra Søren Anndreasen, der har siddet i bestyrelsen i 25 år, mens hustruen kan se tilbage på 18 år som kasserer.

En trædrejer stod klar med gode gaveforslag. Foto: Søren Gottwald
SOS Gambia havde også en tombola. Foto: Søren Gottwald
Bestyrelsens tombola er et fast indslag. Foto: Søren Gottwald
Tombolaen er nærmest et familieanliggende og passes af Søren og Gitte Andreasen fra bestyrelsen og sønnen Morten Andreasen. Foto: Søren Gottwald
Der var rift om værtinde Hanne Jensens kulinariske julelækkerier i caféen. Foto: Søren Gottwald
Merethe Hansen fra Ørslev solgte godt af sine dekorationer ved indgangen. - Jeg har været med i alle årene og det her er et af de bedste år, fortalte hun. Foto: Søren Gottwald
Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

April 1960: Gadegennembrud i Nørregade

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Fyn

Sådan har corona ramt Fyn: Få overblikket over de nyeste tal fra myndighederne

Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Nordfyn

Den sidste vinder i avisens kampagne er fundet: Lone har købt havegrej og dagligvarer i Otterup

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce