Annonce
Nordfyn

Julemænd og rensdyr på to hjul

Julemandsudstyr er da ingen hindring for at komme gennem mountainbike-banen i Nørreby i fin stil. Foto: Betty Rasmussen

Mountainbikere i julehumør deltog i Team Meget Tunge Bens julerace i Nørreby. Løbet var også indvielse af Nørrebys nye pumptrack, der blev bygget på en weekend.

Annonce

Nørreby: Cykelhjelmen er obligatorisk, men den kan jo sagtens peppes op med en nissehue eller et rensdyrgevir oven på, når det nu er lillejuleaftensdag.

Børn og voksne mountainbikere havde sat fantasien i julesvingninger, da cykelholdet Team Meget Tunge Ben med Kim Pliniussen som primus motor søndag inviterede til renSTYRræs på banen bag den lukkede skole i Nørreby.

40-50 voksne og lidt færre børn tog mod invitationen og udfordringen på en grå og fugtig 23. december, hvor der trods manglen på sne var masser af julestemning med gløgg og æbleskiver, julemusik og en julemandsagtig strøm af sponsorgaver til rytterne.

Juleracet var samtidig indvielse af Nørrebys nye pumptrack, som en lille flok frivillige byggede en weekend i december.

Pumptrack er en bumpet bane, hvor man ved hjælp af en pumpende bevægelse driver cyklen fremad i stedet for at trampe.

- Vi var så heldige at få sponseret materiale og låne maskiner, og så var vi fire gutter og nogle børn, der hjalp til, og nu har vi den største pumptrack på Fyn, fortæller Kim Pliniussen.

Det er andet år, Team Meget Tunge Ben inviterer til julerace på mountainbike-banen bag skolen. Med pumptrack er banen nu godt to kilometer lang, og det er planen senere at udvide pumptracket, fordi landmanden, der har afgivet jorden, er parat til at give afkald på et stykke mere af marken.

Deltagelse i juleracet i Nørreby og kaffe, gløgg og æbleskiver var gratis. Cykelholdet Team Meget Tunge Ben betaler for at give noget tilbage til cykelsporten som tak til de sponsorer, der bidrager, når cykelholdet kører løb i udlandet.

Det nye pumptrack så ud til at falde i cykelrytternes smag. Foto: Betty Rasmussen
Det kunne ligne et massestyrt, men det er faktisk starten på de voksnes julerace. For kørerne blev bebordret til at lægge cyklerne på boldbanen og starte i løb et stykke længere tilbage på banen. Foto: Betty Rasmussen
Det er andet år, Team Meget Tunge Ben arrangerer julerace på banen bag den lukkede Klinte Natur- og Idræts Friskole. Foto: Betty Rasmussen
Pumptracket blev bygget i løbet af en weekend i december. Foto: Betty Rasmussen
Der var medaljer til alle de børn, der gennemførte juleracet. Foto: Betty Rasmussen
Julestemningen fejlede ikke noget, selv om vejret ikke just var "julet". Foto: Betty Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Vi finder os ikke i sexchikane

Fyn

Torsdagens tal: Odense nummer 26 over kommuner med mest konstateret coronasmitte i Danmark

Annonce