Annonce
Nyborg

Julelyset tændt i en mørk tid

Det var næsten som at se et tv-show, da alle sejl og lys blev sat til i en livetransmission af tændingen af julelysene i Nyborg, Ørbæk og Ullerslev. I Nyborg stod borgmester Kenneth Muhs (V) samtidig for den foreløbige indvielse af byens nyomlagte torv. Foto: Kasper Riggelsen
Hvad gør man, når man ikke kan samle hundreder af mennesker omkring byens officielle juletræ? Man tænder det på "tv" i stedet.
Annonce

Østfyn: - Ét minut. Standby ...

Det er næsten ligesom i fjernsynet. Næsten.

For selv om der både er kamerafolk, transmissionsvogne, lysmaster og folk med hovedtelefoner, er der trods alt ikke tale om landsdækkende tv.

Og når nu det på grund af corona ikke kan være anderledes, er det nøje tilrettelagte "tv"-show med tænding af julelys i Nyborg, Ørbæk og Ullerslev - og en lille indvielse af det nyomlagte torv foran Nyborg - en hel del bedre end ingenting.

Under normale omstændigheder ville der på sådan en vinterkold fredag eftermiddag have været masser af mennesker i højt julehumør til stede i både Nyborg, Ørbæk og Ullerslev.

Corona'en stak en kæp i hjulet på Nyborg Voldspils opsætning af "Peters Jul". Forestillingen blev aflyst blot halvanden uge før premieren. Under fredagen livetransmission fik de unge voldspillere imidlertid en ekstra chance for at vise, hvad de kan. Foto: Signe Andersen

Men omstændighederne er jo ikke normale

- Jeg kan næsten ikke sige det der hæslige ord, corona ..., som tv-journalisten Henrik Skovgaard konstaterer med ord, som mange sikkert kan gøre til deres egne.

Annonce

Julehumør i top

Henrik Skovgaard er værten, der binder indslagene under den halve times livetransmission sammen.

Blandt indslagene er naturligvis også borgmester Kenneth Muhs (V).

Og han lader sig ikke slå ud af den kedelige omstændighed, at Torvets store juletræ skal tændes på en næsten mennesketom plads.

- Når vi står her i dag, og Ullerslev og Ørbæk også er med, og vi skal tænde lysene, er julehumøret i top, fastslår han.

På en frostknirkende græsplæne i Ullerslev bliver grønt lys i en slushice-lignende nuance slynget op mod byens berømmede vintertræ. Det er i dagens anledning klædt på til festivitas.

- Der er cirka en kilometer lysranker omkring grenene alt i alt. Og flere end 6000 pærer, fortæller formand for udvikling Ullerslev, Rune Christensen.

Annonce

Camper i rabatten

Få minutter inden, værten i Nyborg stiller om til Ullerslev, obstruerer en autocamper i vejrabatten udsynet til vintertræet.

Reporter Mona Madsen gisper og slår ud med sin mikrofon:

- Kan nogen ikke gå hen og bede ham flytte sig?

Sekunderne går. Så starter autocamperens motor, og både bil og fører tøffer videre ud i tusmørket.

Annonce

Lys i en mørk tid

Tilbage i Nyborg er mørket for alvor faldet på.

Og en 30 minutter lang livetransmission, der vil gå over i historien som levende billeder fra dengang, vi tændte julelys sammen hver for sig, ved at være slut.

- Det er godt med lys i en ellers lidt mørk tid. Jeg håber, I får glæde af jeres nye torv. Tak for i dag. Og glædelig jul til alle, siger værten Henrik Skovgaard til kameraet, før der lyder et:

- Tak til alle! Vi er af ...

Også i Ørbæk blev juletræet tændt i løbet af livestreamingen. Foto: Peter Krogh Frausing
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Så konservativ, at det gør noget: Populær minister er ikke kandidat til CDU-formandspost, men fremtidens mand i tysk politik

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Sport

Værsgo til VIP-menu hjemme foran husaltret - Odense Håndbold-sponsorerne kan hente take-away gallamenu før søndagens storkamp

Annonce