Annonce
Nyborg

Juleknas. Det ER altså et vintertræ

Det store bøgetræ i Ullerslev bliver hvert år fyldt med små lys. Men byen har også sit eget juletræ, der står ved Dalgaard. Arkivfoto: Niels Andreasen

Nu har der rejst sig en mindre shitstorm på Facebook, fordi Ullerslev tillader sig at have et vintertræ!

Det, der så sker, er, at en mindre gruppe mennesker ser et opslag om, at borgmesteren skal tænde vintertræet.

I stedet for at undersøge sagen, digter disse mennesker en historie om, at nu er der igen knæfald for muslimerne, og nu kalder man juletræet for vintertræ, uden tvivl med tanke på historien med Ikea.

Det er så bare sludder og vrøvl fra ende til anden! Den virkelige historie er, at Ullerslev har en mangeårig tradition med, at man pynter et træ med lyskæder hvert år og lader det være tændt hele vinteren.

Dette træ står i udkanten af byen og fungerer dermed som en slags vartegn for byen i de kolde måneder. Det er desuden hverken et grantræ eller et juletræ, men derimod et ganske "almindeligt" træ.

Med tiden er det også blevet en tradition, at borgmesteren tænder lysene, ligesom han også gør, når juletræerne skal tændes i Ørbæk og Nyborg. Der er altså tale om traditioner og ikke noget med politisk knæfald eller udskiftning af julen.

Selvom vi er mange, og flere af os lokale, som har prøvet på at forklare dette, så er der stadig en del, som er overbeviste om, at "der ligger nok noget bag".

Der ligger imidlertid ikke andet bag, end at man kalder tingene ved deres rette navn. Jeg kalder heller ikke min kat for en hund. Altså er det her et vintertræ. Ikke et juletræ.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Odense-firma skærer ned på julegaver til andre firmaer - og giver i stedet penge til fynsk indsamling

Annonce