Annonce
Middelfart

Julegaver købt lokalt: Nyt samarbejde skal sikre stærk, lokal julehandel

Anders Baagland fra Middelfart Handel og Tina Eisenhardt fra Middelfart Erhvervscenter går nu i gang med at hverve virksomheder, der vil købe julegaverne lokalt. Blandt de forretninger, der har lagt varer i den lokale gaveshop, er Kop & Kande. Og køber man et værdibevis gennem gaveshoppen, kan det også indløses i de fysiske butikker. Gaveshoppen er i øvrigt også tilgængelig for private. Foto: Jan Bonde
Med indførelsen af en lokal gaveshop vil Middelfart Handel og Middelfart Erhvervscenter øge betingelserne for øget julehandel ved at opfordre områdets virksomheder til at købe gaver til medarbejderne lokalt.
Annonce

Nordvestfyn: Var det noget med en hund eller en kat skåret i træ som julegave til dine medarbejdere i år?

Sammen med en hel del andre varer indgår de to dekorative figurer i den online gaveshop, som Middelfart Handel har stablet på benene forud for årets julehandel.

Målet er at få lokale virksomheder til at droppe de store online julebutikker og i stedet lægge pengene lokalt. Og nu går Middelfart Erhvervscenter ind i den kamp ved at opfordre sine medlemmer til at benytte sig af den lokale mulighed.


Vi har 400 medlemmer, som vi har en ret tæt kontakt til. Nu går vi ud og dels opfordrer dem til at benytte sig af den lokale mulighed, dels spørger vi dem, hvilke varer, de har brug for, at gaveshoppen skal indeholde, for at den bliver attraktiv.

Tina Eisenhardt, souschef, Middelfart Erhvervscenter


- Vi har 400 medlemmer, som vi har en ret tæt kontakt til. Nu går vi ud og dels opfordrer dem til at benytte sig af den lokale mulighed, dels spørger vi dem, hvilke varer, de har brug for, at gaveshoppen skal indeholde, for at den bliver attraktiv, siger Tina Eisenhardt.

Hun er souschef på Middelfart Erhvervscenter.

Annonce

Tendens til internethandel

Og Tina Eisenhardt lægger ikke skjul på, at tendensen de senere år har trukket i retning af mere globale handelspartnere.
- Det er let, og det giver medarbejderne i de enkelte virksomheder et godt udvalg, hvis de bare kan klikke sig ind på en stor gaveshop. Men vi tror på, at mange af vores lokale virksomheder gerne vil være med til at holde pengene lokalt – hvis bare det er enkelt nok, og der er de rigtige varer på hylderne, siger hun.

Det nikker Anders Baagland til. Han repræsenterer Middelfart Handel, der via shopmiddelfart.dk har kunnet tilbyde en samlet, lokal handelsportal siden foråret, da corona-krisen tvang de lokale butikker til at tænke alternative handelskanaler.

- Det her en overbygning til shopmiddelfart.dk. Det hører med til fortællingen om, at vi gerne vil støtte hinanden lokalt. Og det er første step i et initiativ, som vi håber vil vokse de kommende år, siger han.

Annonce

Ny konstellation

Middelfart Handel og Middelfart Erhvervscenter er begge med i Brobygning Middelfart, der arbejder med at fremme byudvikling, handels- og erhvervsliv samt turisme, så samarbejdet er oplagt.
- Men det er en ny konstellation, og nu skal vi se, hvor godt vi kan hjælpe hinanden, siger Tina Eisenhardt.

Gaveshoppen er aktiv allerede nu, og private kan også købe gavekort til brug i shoppen.

Samtidig gælder beviserne også til de fysiske butikker, der har lagt varer i shoppen.
- Vi har ikke sat anden målsætning, end at så mange virksomheder som muligt skal med. Og skulle vi blive løbet over ende af bestillinger, så fikser vi også det. Det må være det mindste problem, siger Anders Baagland.

Annonce
Navne For abonnenter

Dødsfald: Alexander Vedernikov var et beskedent og privat menneske, men når han besteg podiet foran orkestret, gav han sig fuldt ud

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hård dom over ghettolov: Tudetosset

Annonce