Annonce
Kerteminde

Julegave til kommunen: Minkavler asfalterer offentlig vej for egen regning

Hundeluftere på Skovvej kan nu komme tørskoet i skoven. Kristian Juul Nielsen har etableret 45 meter offentlig vej for sine egne private penge. Foto: Helle Kryger

Kristian Juul Nielsen måtte ikke reparere et forsømt kommunalt vejstykke ved sin ejendom. Nu har han rådet bod på fejlen og lagt asfalt for 50.000 kroner.

Annonce

Trællerup/Munkebo: Der er stadig en uge til juleaften, men Kerteminde Kommune har allerede modtaget en gave, som i øvrigt næppe kunne ligge under et juletræ alligevel. Gaven består af 45 meter nyrenoveret offentlig vej belagt med den fineste sorte asfalt. Giveren er Kristian Juul Nielsen, som bor for enden af Skovvej i Munkebo. Han valgte tidligere på året at reparere en forsømt offentlig vej foran sin ejendom med knust beton. Men det måtte han ikke, og kommunen sendte ham et påbud om at retablere asfaltvejen.

- Det har været sådan i 35 år, at folk aldrig har kunnet komme tørskoet i skoven. Jeg synes jo bare, at det er selvtægt på den gode måde. Men nu har jeg altså rådet bod på det ved at asfaltere hele stykket. Jeg vil gerne forære det til Kerteminde Kommune som en julegave. Det bliver: "Vejstykket, som Kerteminde Kommune ikke havde råd til," fortæller Kristian Juul Nielsen sarkastisk.

Han har i to år haft en konstant korrespondance kørende med forvaltningen. Siden han overtog og flyttede ind på den minkfarm, som har bygninger på begge sider af vejstykket.

- Det bliver: "Vejstykket, som Kerteminde Kommune ikke havde råd til."

 
Annonce

Det begyndte med en skovsti

Han henvendte sig første gang i september 2015, da han ønskede en nærliggende skovsti spærret af for mountainbikere:

- Det er, fordi vi passerer vejen med nogle tunge køretøjer, og der kommer de her cykelryttere hamrende ud fra skoven. Det er et held, at der ikke er sket nogen ulykker endnu. Vi havde bedt kommunen om at lave en form for chikane og har fået bevilling fra politiet, fortæller han.

I dag har han fået lov til at afspærre stien med et par hvide blomsterkummer påsat reflekser, og det er gennem arbejdet med disse, at kommunens folk bliver opmærksomme på, at han har fjernet den oprindelige asfalt og lagt knust beton i stedet. Kristian Juul Nielsen fik tidligere i år afslag på at købe vejstykken af kommunen, og han forklarer, at han først hev asfalten op og lagde knust beton ud, efter at han havde talt i telefon med en medarbejder fra Kerteminde Kommune, der sagde, at det ikke var noget problem. Men det kan hverken han eller kommunen dog dokumentere.

Annonce

Maskinhal under vand

Kristian Juul Nielsen måtte derfor sende bud efter asfalt-arbejdere og betale den efterfølgende regning på cirka 1000 kroner pr. meter:

- Jeg vil gerne appellere Kerteminde Kommune for at have et fortrinligt samarbejde med mig. Man har sendt hele formlen for, hvordan det skulle bygges op. Alt det man selv har forsømt i 35 år, det har man sendt til mig. Men igen, det er december, vi bliver nødt til at være glade og positive, siger han.

Sagen slutter dog ikke her. Asfaltbelægningen har medført, at alt overfladevand nu skyller ned over minkfarmens matrikel i bunden af Skovvej.

- Grunden til, at jeg udlagde knust beton, er, at det er fantastisk til at suge regnvand. Nu har kommunen tvunget mig til at lægge asfalt, og selvom de har været ude og afgrave alle rabatter langs hele Skovvej, står vores ridefolde, vores maskinhal og have igen under vand. Jeg har sat min advokat på sagen, siger Kristian Juul Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Dårlige udsigter: Corona-pessimisme breder sig i fynsk erhvervsliv

Annonce