Annonce
Odense

Julegave til bilister: Skinnearbejde i Bilka-kryds holder flere ugers pause

Den del af letbanebyggeriet, som påvirker den øvrige trafik i Odense, er efter planen færdig til august næste år. Derefter fortsætter arbejdet på selve sporarealet, og letbanen vil efter planen kunne køre med de første passagerer i efteråret 2021. Arkivfoto: Kim Rune.
Det er gået hurtigere end forventet at lægge skinner i den sydlige halvdel af krydset ved Niels Bohrs Allé og Campusvej. Derfor kan bilister fra torsdag atter bruge alle vejbaner i krydset.
Annonce

Odense: Siden 11. november har Odense Letbanes entreprenør arbejdet i krydset Niels Bohrs Allé/Campusvej. Det har blandt andet betydet, at det ikke var muligt at svinge til venstre i krydset fra Campusvej.

Første del af arbejdet, hvor der lægges skinner i den ene halvdel af krydset, var oprindelig planlagt til at vare indtil jul, men det er gået hurtigere end ventet, og derfor genåbner alle vognbaner i krydset torsdag 12. december.

Det oplyser Odense Letbane, som først 6. januar går i gang med at lægge skinner i den anden halvdel af krydset.

Letbanesporet skal krydse Niels Bohrs Allé og gå parallelt med vejen og Ørbækvej langs parkeringspladsen ved Bilka. Strækningen ved Niels Bohrs Allé og på Campusvej skal være bygget færdig i april næste år, og når der er sået græs og plantet træer ved stationerne, kan de første prøvekørsler med togene begynde.

Letbanen forventer, at al sporarbejde, der påvirker den øvrige trafik, er afsluttet til august næste år. Odense Letbane åbner for passagerkørsel i efteråret 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Mand reddet op af Svendborg Havn

Fyn

Medicinsk cannabis: Et blåt stempel til et rødt-hvidt produkt - så ryger armene for alvor i vejret

Sydfyn For abonnenter

Fire døde havørne på Tåsinge: Mulige forgiftninger undrer eksperter

Annonce