Annonce
Nordfyn

Julebyen Skamby: Leif bød inden for til sin egen LEGO-juleby

Uden for garagen kunne Leif Nielsen smile stort over den flotte juleudstilling. Trådte man nærmere for at studere juleudstillingen, var der krav om mundbind. Foto: Dorthe Wolff
Vejret var gråt, men bag visir og mundbind var der smil at ane under Skambys juleby-forvandling lørdag. Blandt andet hos Leif Nielsen, der havde bygget en stor juleby i LEGO, kom der smil frem hos store og små.
Annonce

Skamby: Coronarestriktioner har - som for så mange andre-  gjort det umuligt for Skamby at afholde julemarked i byens multihus, men lørdag indfandt julestemningen sig alligevel så småt i den lille by. Fra 10 til 16 kunne lokale og andre sultne på julestemning, få lidt af sulten stillet, da byen tændte julelysene og flere åbnede en stand i hjemmet under fællesarrangementet "Julebyen Skamby"

Leif Nielsen benyttede lejligheden til at underholde store som små med en stor juleudstilling bygget i LEGO.

- Vi plejer at bygge en lille juleby for os selv, men da så Annika tog initiativ til dagens arrangement, så tænkte jeg, at vi skulle bygge en rigtig stor en, så der var noget underholdning for børnene, fortæller Leif Nielsen.

Til dagligt arbejder han med salgsudvikling hos LEGO, hvor han har arbejdet i ni år.

- Så på den måde kan man sige, at jeg har snydt lidt, fordi vi har LEGO alle steder i huset.

Annonce

Tusind æsker LEGO

Juleudstillingen har Leif Nielsen arbejdet på henover et par uger op til lørdagens juleby, og i juleudstillingen var der gemt flere små, sjove "opgaver". Eksempelvis kunne børnene bruge tid på at gennemse udstillingen for at finde en populær Disney-karakter som Elsa eller udpege nogle af de små historier, som Leif Nielsen forsøgte at indbygge i udstillingen:

Et andet sted i Skamby solgte Ib Toft Larsen (bagerst) ud af en samling træfigurer med mere, som han selv har drejet. Foto: Dorthe Wolff

- Det er det, der er charmen ved LEGO og de små situationer, man kan lave med minifigurerne. Herovre har vi for eksempel en fisker, der ikke kan lide fisk, så i stedet spiser han kylling, og et andet sted står der en fyr, der kaster op, fordi han har været ude og køre med karrusellen. Så hvis man kigger lidt efter, er der små historier alle steder, fortalte Leif Nielsen, der havde været ude og købe motorer for at få flere af tingene i udstillingen til at køre rundt.


Lige så snart klokken bliver fire i dag, så får han lov til at gå amok og lege med det hele.

Leif Nielsen, LEGO-samler


Leif Nielsen har næsten tusind LEGO-sæt stående i flyttekasser, som hans søn på fem år løbende vil få del i efterhånden, som han bliver større. Årets juleudstilling har far Leif mestendels bygget selv.

- Men LEGO er jo også til for at lege med, så lige så snart klokken bliver fire i dag, så får han lov til at gå amok og lege med det hele, sagde Leif Nielsen lørdag formiddag.

Der var både sørget for spotlys over julebyen og overraskelser til børnene, da Leif Nielsen tog del i Julebyen Skamby lørdag fra 10-16. Foto: Dorthe Wolff
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce