Annonce
Middelfart

Juleaftensdag står på spring i Brenderup Aktivitetscenter

GFH's unge instruktører hjalp børnene på banerne ved juletræsfesten i Brenderup Aktivitetscenter. Privatfoto

Brenderup: I lørdags kom børn og voksne rigtig godt i gang med julemåneden, da Gymnastikforeningen Fjelsted Harndrup og BIF Gymnastik holdt den traditionsrige juletræsfest i Brenderup Aktivitetscenter.

Hal 1 var omdannet til et stort julelegeland, hvor GFH's unge instruktører hjalp børnene på banerne. De voksne legede med eller drak kaffe og spiste æbleskiver. Selvfølgelig var der også dans om juletræ og besøg af julemanden.

En anden tradition i GFH er "MensDuVenterSpring" selveste juleaftensdag kl. 10 i Brenderup Aktivitetscenter. Her sørger trænere og gymnaster fra GFH for julelege, spring til julemusik og hygge. Det er en god mulighed for at få dagen til at gå med noget sjovt og sundt - og der er masser af tid til at nå hjem til Disney juleshow, julemiddag, dans om juletræ og gaver.

Alle er velkomne, men er man lidt lille er det godt at tage en voksen med, da trænerne for det meste vil stå ved de store redskaber, lyder det fra arrangørerne.

Annonce
Juletræsfesten i Brenderup Aktivitetscenter samlede mange deltagere. Privatfoto
Juletræsfesten i Brenderup Aktivitetscenter samlede mange deltagere. Privatfoto
Juletræsfesten i Brenderup Aktivitetscenter samlede mange deltagere. Privatfoto
Juletræsfesten i Brenderup Aktivitetscenter samlede mange deltagere. Privatfoto
Juletræsfesten i Brenderup Aktivitetscenter samlede mange deltagere. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce