Annonce
Faaborg-Midtfyn

Jul hos René Jørgensen: Julen begynder i sommerhus ved Vestkysten

René Dyrberg Jørensen. Arkivfoto: Kim Rune
René Dyrberg Jørgensen, kommunalbestyrelsesmedlem for Dansk Folkeparti, nyder tiden sammen med sin familie i julen og fejrer sin fødselsdag i sommerhus.

Hvad holder du mest af ved julen?

- At være sammen med min familie – min hustru og mine drenge. At være sammen uden at skulle noget, stearinlys, juletræ, ild i brændeovnen, julegaveindkøb og risalamande. Risalamanden spiser jeg gerne hele året rundt, da det er min yndlingsdessert. Jeg nyder også de julearrangementer, som holdes på vores drenges skole.

Hvilke traditioner er vigtige for dig?

- At vi først i december tager i sommerhus ved vestkysten, fordi jeg har fødselsdag d. 3. december. Denne tradition startede vi, da jeg fyldte 40 år. Her får vi som regel besøg af min familie fra Vestjylland, hvor jeg stammer fra. Jeg plejer også at tage en dukkert i Vesterhavet, gerne sammen med vores store søn, Mathias. En anden vigtig tradition er, at vi sammen er ude at finde vores juletræ - gerne en god uges tid inden juleaften. Vi skal hygge med æbleskiver, når vi kommer hjem, hvor vi pynter træet sammen. Træet skal stå med lyskæden tændt indtil efter nytår.

Hvad står der på bordet juleaften?

- Vi får andesteg og flæskesteg med både hvide samt brunede kartofler, rødkål og en god sovs. Derudover er der selvfølgelig også risalamanden, som jeg ynder at spise rester af både 1. og 2. juledag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce