Annonce
Faaborg-Midtfyn

Jul hos Henrik Neelmeyer: Henrik Neelmeyer lever højt på andesovsen i flere dage

Henrik Neelmeyer. Arkivfoto: Lasse Hansen
Egeskovs direktør, Henrik Neelmeyer, prioriterer rolige og madpakkefrie morgener i juledagene.
Annonce

Hvad holder du mest af ved julen?

- Jeg holder mest af den rolige tid sammen med familien, vi går ned i gear og får tid til gåture i naturen og hygge ved brændeovnen sammen. En af de ting, jeg prioriterer, er rolige morgener (vi skal ikke ud af døren i en fart, og der skal ikke laves madpakker). Desuden glæder jeg mig over min seks-årige datters forventningsglæde i julen.

Hvilke traditioner er vigtige for dig?

- Julebag med familien, vi skal have forskellige klassiske julekager i julen, og da jeg er gift med en tysker, bruger vi også tid på at bage nogle tyske traditionelle julekager. Familien skal hente juletræet sammen, en tradition vi holder i hævd - og endelig: Der SKAL være levende lys på juletræet, når vi sammen synger julesange, ellers er det ikke rigtigt juleaften. I øvrigt går vi altid i kirke den 24. december. Det har jeg gjort så længe tilbage, jeg kan huske. Kloge ord fra præsten og stemningen i kirken gør noget særligt i julen.

Hvad står der på bordet juleaften i din familie?

- Det er altid sikkert, at vi har and, rødkål og både brune og almindelige kartofler på bordet, og da min gamle far på 87 stadig er med, skal vi også have ribbensteg, ellers går det ikke. Vi spiser ofte resterne fra julebordet et par dage efter juleaften. Især andesovsen kan man leve højt på nogle dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Danmark

'Træls', 'tåbeligt' og 'det vil vi ikke tolerere': DF-bagland kritiserer degradering af Kofod og Kjærsgaard

Annonce