Annonce
Faaborg-Midtfyn

Jul hos Anne Møllegaard Mortensen: - Vi kan nemt nå rundt om juletræet

Anne Møllegaard Mortensen. Arkivfoto
For kommunalbestyrelsesmedlem for Dansk Folkeparti Anne Møllegaard Mortensen er det vigtigt selv at stå for julemaden og at holde jul i eget hjem.
Annonce

Hvad holder du mest af ved julen?

- Jeg glæder mig til “hyggetid” med familien og venner, hvor huset pyntes med nisser, gran og kogler, vi drikker gløgg og spiser æbleskiver, og så det at give og modtage pakker.

Hvilke traditioner er vigtige for dig?

- At være med når juletræet fældes, at se de voksne børn/børnebørn pynte det. At stå for julemaden. At holde jul i eget hjem. Hvert år er forskelligt i forhold til hvem og hvor mange af familien, der kan deltage. Vi er altid fra 10 og opefter, hvilket gør, at vi nemt kan nå om træet, når julesalmerne skal synges. At sidste dans om træet er: “Nu er det jul igen og julen varer li’ til påske”. Her er vi rundt i hele huset, hvert et værelse fra kælder til loft, for så at slutte omkring træet igen. Herefter slutter aftenen med gaver, købt og hjemmelavet slik og muntre øjeblikke.

Hvad står der på bordet juleaften?

- Her er alt fra andesteg, flæskesteg og medister, hvide og brunede kartofler, sovs, rødkål, syltede græskar og asier, franske kartofler mm. Risalamande med kold jordbærsovs eller varm kirsebærsovs til. Drikkelse er vin, øl, sodavand og portvin.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Uro efter dødsulykke: Politiet måtte sikre OUH mod folk, der strømmede til

Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Kerteminde

Corona har for alvor gjort sit indtog: Nu er nøgletal over 100 i Fyns hotspot

Annonce