Annonce
Trekantområdet

Sender støtte igen: Judostævner runder kommunalt tilskud på to millioner kroner

600 deltagere fra ind- og udland dystede sidste år I DGI Huset Vejle ved det internationale Matsumae Cup, som afvikles hvert andet år. I 2019 var der deltagere fra blandt andet Japan, USA og en række europæiske lande. Til næste år satser Vejle Judo Klub på at trække op mod 1000 deltagere til stævnet, hvis ikke coronakrisen kommer i vejen for stævnets afvikling. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Vejle Kommune bevilger 325.000 kroner til næste års Matsumae Cup i judo. Dermed runder kommunens tilskud til årlige, internationale judostævner to millioner kroner på syv år.
Annonce

Vejle: Vejle Kommune har en erklæret målsætning om at tiltrække idrætsstævner af international karakter til lokalområdet.

Det giver omtale af byen og skaber omsætning i byens hoteller, restauranter og butikker, og derfor ser de lokale politikere det som en god investering, at kommunen er med til at betale en del af regningen.

Det er politik, som især Vejle Judo Klub har nydt godt af.

Siden 2015 har klubben hvert år været vært for et stort stævne. Danish Open det ene år og den internationale Matsumae Cup det efterfølgende år, hvilket har været med til at sætte Vejle og DGI Huset på landkortet.

Annonce

Forventer 1000 deltagere

Til næste år skal klubben igen være vært for Matsumae Cup - for fjerde gang på syv år - og klubben har igen ansøgt om et kommunalt tilskud til arrangementet.

325.000 kroner har klubben søgt om for at få udgifter og indtægter til at balance for et stævne, som har et samlet budget på 1,35 millioner kroner.

Økonomiudvalget behandlede ansøgningen i sidste uge, og her var der igen bred enighed om at imødekomme judoklubbens ønske.

Dermed runder det kommunale tilskud til et årligt internationalt judostævne i DGI Huset to millioner kroner på syv år - eller helt præcis 2.040.000 kroner.

Økonomien i Matsumae Cup

Budgettet for Matsumae Cup 2021 lyder på 1,35 millioner kroner:

Indtægter:

 • Deltagerbetaling: 965.000
 • Kommunalt tilskud: 325.000
 • Sponsorater: 60.000

-

Udgifter:

 • Afvikling af stævnet: 800.000
 • Leje af DGI Huset: 50.000
 • Leje af udstyr: 275.000
 • Eksponering: 225.000

-

Kommunale tilskud til judostævnerne:

 • 2015 Matsumae Cup: 150.000
 • 2016 Danish Open: 175.000
 • 2017 Matsumae Cup: 175.000
 • 2018 Danish Open: 445.000
 • 2019 Matsumae Cup: 410.000
 • 2020 Danish Open: 360.000
 • 2021 Matsumae Cup: 325.000

Men formanden for økonomiudvalget, borgmester Jens Ejner Christensen (V), mener, at der er god ræson i igen at finde penge til det internationale judostævne, som forventes at trække 1000 deltagere til byen til februar næste år. Med mindre den igangværende coronakrise sætter en stopper for arrangementet eller udskyder det.

Annonce

Skabt erhvervskontakter

- Vi har spurgt ind til, hvad der bliver lavet af lobbyarbejde i forhold til erhvervsarrangementer, og det er judoklubben lykkedes med her. Stævnet har tidligere haft besøg af den japanske ambassadør, og der er afviklet forskellige erhvervsarrangementer rundt om Matsumae Cup. Der er skabt vigtige kontakter mellem vejlensiske og japanske virksomheder, og derfor giver det endnu mere mening at bruge penge på at støtte stævnet, siger Jens Ejner Christensen.

Studerer man ansøgningen fra Vejle Judo Klub, er der i februar knyttet en fire dage lang erhvervsevent til stævnet.


Der er skabt vigtige kontakter mellem vejlensiske og japanske virksomheder, og derfor giver det endnu mere mening at bruge penge på at støtte stævnet.

Jens Ejner Christensen (V), borgmester


Her er der allerede planlagt et foreløbigt program, som blandt andet rummer foredrag, virksomhedsbesøg, workshops, udstillinger, sociale sammenkomster og andre erhvervsrettede aktiviteter.

Annonce

Kronprinsen er inviteret

Tokai University i Tokyo og universitetets europæiske center med hovedkontor i Vedbæk samt den japanske ambassade er blandt samarbejdspartnerne til Matsumae Cup og erhvervseventen i Vejle, hvor Vejle Kommune og Udenrigsministeriets "The Trade Council" (tidligere Eksportrådet, red.) er blandt de danske aktører.

Næste år er det 50 år siden, at Tokai University etablerede sit europæiske hovedkontor i Danmark, og dét jubilæum ønsker arrangørerne at markere i forbindelse med Matsumae Cup.

I den anledning har universitet via den japanske ambassade inviteret kronprins Frederik til at besøge Matsumae Cup og den tilhørende business-event. Men kongehuset har endnu ikke svaret, om kronprinsen har mulighed for at kaste glans over det internationale arrangement.

Annonce

Afventer corona-situationen

Til dækning af en del af udgifterne til erhvervsaktiviteterne søger Vejle Judo Klub særskilt om et kommunalt tilskud på 300.000 kroner.

Den ansøgning har Vejle Kommune endnu ikke taget stilling til, da man i øjeblikket afventer udviklingen af corona-situationen og mulighederne for at tiltrække udenlandske gæster til februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Smitten stiger i Fyns corona-hotspot - nu kommer det mobile testcenter: Se de tre steder, hvor du kan blive testet

Odense

Kampen mod fjernvarmesalg fortsætter: Ny forening gør klar til at tage sagen i retten

Annonce