Annonce
Faaborg-Midtfyn

Jublende lykkelig Egeskov-direktør: - Gæsterne væltede ind

Egeskov lægger normalt scene til Heartland Festival. Festivalen er dog aflyst i år. Ifølge Egeskov-direktør Henrik Neelmeyer arbejdes der dog på andre events, som skal lokke gæster til slotshaven. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Selvom Egeskov ser ind i et tab på omkring 10 millioner på grund af coronakrisen, jubler direktør Henrik Neelmeyer efter et stort antal besøgende på første rigtige åbningsdag. Særligt fordi halvdelen af gæsterne købte årskort.
Annonce

Egeskov: Tyskerne og hollænderne mangler. Dét gør ondt. Men danskerne bakker op i stor stil, og det glæder direktøren på Egeskov Slot, Henrik Neelmeyer.

- Vi er jublende lykkelige, for gæsterne væltede ind i går, fortæller han begejstret fredag formiddag.

Egeskov åbnede tidligere i maj op for parken, men torsdag fik Henrik Neelmeyer lov til at åbne slottet og udstillingerne op for gæsterne. Og dét var der stor interesse for, viste det sig.

- Vi havde lige over 800 gæster, og cirka halvdelen af dem har købt årskort. Det er fantastisk, at så mange mennesker bakker os op. Jeg er enormt lettet, for det har været en dyr omgang for os, fortæller Egeskov-direktøren, der samme dag sidste år havde 1200 besøgende.

Annonce

Million-tab

Han anslår, at Egeskov ser ind i et samlet tab på lidt over 10 millioner kroner.

- Vores dilemma har været, at vores have jo skal passes alligevel. Ukrudtet vokser, og planterne vokser. Så vi har haft gartnere på arbejde hele tiden, og det er dyrt. Men det, der koster mest, er vores manglende billetsalg, fastslår Henrik Neelmeyer.

Sæsonåbningen er blevet udskudt med 19 dage, og selv hvis danskerne valfartede til slottet, ville det blive svært at nå de samme indtægter, vurderer direktøren.

- På denne årstid plejer vi at have en del tyskere og hollændere, og dem mangler vi jo. Det kommer til at gøre ondt. Og de kommer desværre nok til at mangle de næste mange måneder, forudser han.

Annonce

Ensretter ruter

Egeskov Slot har taget en række forholdsregler i forbindelse med åbningen, og Henrik Neelmeyer forsikrer, at Egeskov følger sundhedsmyndighedernes vejledninger.

- Vi har for eksempel ensrettet alle ruter i udstillinger for at undgå, at folk kommer for tæt på hinanden, siger han og fortæller også om tydelig afmærkning og hyppig afspritning.

Svævebanerne er ligeledes taget ned, indtil der mere vejledning om, hvordan sådan nogle kontaktflader skal holdes rene.

For at hente noget af det tabte billetsalg hjem overvejer Henrik Neelmeyer at forlænge sæsonen med en måned eller to.

Samtidig arbejdes der også på planer, der skal lokke flere mennesker til i løbet af sommeren.

- Vi kigger på noget weekendunderholdning og nogle events. Men vores dilemma er, at vi ikke kan sætte en plan i værk, før vi ved, hvor mange vi må samles.

- Men vi prøver at tænke ud af boksen, understreger Henrik Neelmeyer, der er fortrøstningsfuld efter den første rigtige åbningsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn

Fint besøg: Tv-mand på radiobesøg

Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Kerteminde

Corona har for alvor gjort sit indtog: Nu er nøgletal over 100 i Fyns hotspot

Annonce