Annonce
forside

Jubilæum i livreddende café

Uffe Christiansen (tv.) er kommet i Værestedet Møllen siden starten for 10 år siden. Her får han en snak med Møllens projektmedarbejder, Stephen Russel.

Caféen Værestedet Møllen i Svendborg markerede sit 10 års-jubilæum mandag. For en af de fremmødte var det en helt særlig dag

Annonce

Uden Café Møllen havde Uffe Christiansen måske slet ikke været i live.

Det fortalte han, da avisen var forbi caféen, som er et værested for tidligere misbrugere og fejrede sit 10 års jubilæum i går.

- Jeg er kommet her i alle årene, og caféen var helt sikkert været med til at redde mit liv, dengang i tidernes morgen, hvor jeg ikke havde noget sted at være og ingen at snakke med og lige var sluppet ud af mit stofmisbrug, lød det fra Uffe Christiansen.

Han har været stoffri i godt 12 år, og de tilbud, som de fleste bruger, dur ikke til ham.

- Når jeg kommer ud blandt almindelige mennesker, føler jeg mig meget anderledes, fordi jeg har ført sådan et liv, som man gør som misbruger. Men her er jeg blandt ligesindede, og det er helt afgørende for mig. Caféen er et pusterum, sagde han, inden han greb til bollerne og lagkagen.

Værestedet Møllen ligger i Møllergade. Den har i alt omkring 50 brugere, og dagligt kigger omkring 10-15 af dem ind, oplyste Karen Kastrup, som er medarbejder i caféen.

Uffe Christiansen (tv.) er kommet i Værestedet Møllen siden starten for 10 år siden.
Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, søvbryllup-segmentet og de ældre

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Debat

Mit digitale åndedræt

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Annonce