Annonce
Jubilæum

Jubilæum: 60 år som ulønnet skribent på samme avis

Det er ikke mange i verden, der kan fejre 60 års jubilæum som ulønnet skribent. Men så mange år har Svend Novrup trofast leveret linjer til Kjerteminde Avis først i en trykt og siden i en elektronisk udgave. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Svend Novrup runder et usædvanligt hjørne mandag den 9. december.

Svend Novrup var 14 år, da han for 60 år siden - 9. december 1959 - begyndte som meddeler på Kjerteminde Avis. Og han havde ikke været meddeler længe, før den daværende redaktør besluttede, at når nu den purunge mand kom med de mange små tips, kunne han strengt taget lige så godt skrive notitserne selv. Han fik sågar lidt penge for det i starten - 5 øre pr. linje.

Det blev dog meget hurtigt til et ulønnet arbejde at skrive til Kjerteminde Avis, men den manglende løn til trods så er det et arbejde, Svend Novrup har værnet om lige siden.

- Uanset om jeg skrev kontrakt med Politiken, DR eller Eurosport, har jeg altid betinget mig, at der i kontrakten skulle være en klausul om, at jeg havde lov til at skrive ulønnet til Kjerteminde Avis, fortæller han.

Det arbejde fortsatte han ufortrødent, da avisen for små 10 år siden lukkede som trykt avis og fortsatte som netavis.

Svend Novrups specialer er: Kultur og sport, herunder skak og bridge - og så alle de nyheder, han kan falde over.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce