Annonce
Erhverv

Jubilæum: 50 år med gulve og tæpper

TC Gulve er beliggende på Hans Egedes Vej 9, Odense NV. Pressefoto
For 50 år siden startede virksomheden Tæppecarlsen, som i dag hedder TC Gulve. Brian Juulsmose, der i dag ejer TC Gulve, inviterer til 50 års jubilæum.

Tarup: Tæppe Carlsen startede i Kongensgade 74-76 tilbage i 1971. Et par år efter køber Ove Juulsmose sig ind i virksomheden og bliver partner, og få år senere køber Ove alle anparter i Tæppe Carlsen.

- Fredag 15. oktober inviterer vi til 50 års jubilæum fra kl. 12-16, hvor vi byder på lidt at spise og drikke. Et 50 års jubilæum skal fejres, og det gør vi. Jeg er ikke længere ejer af Tæppe Carlsen, som i øvrigt slet ikke hedder Tæppe Carlsen længere. Forretningen fik nyt navn til TC Gulve, fordi jeg ganske enkelt var træt af at blive kaldt tæppemanden af en arkitekt i Odense Kommune. Og han forstod budskabet, da vi ændrede navn, herefter blev jeg kaldt "Gulvmanden", griner Ove.

I dag er det Ove's søn Brian, der styrer TC Gulve. Men det lå ikke i kortene, at han en dag skulle vokse op og overtage TC Gulve.

Annonce
Brian Juulsmose overtog forretningen i 2014. Pressefoto

- Helt ærligt, jeg var så træt af evig og altid at høre min far og mor snakke forretning derhjemme. De snakkede jo konstant om tæpper/gulve. Jeg hjalp til på lageret, siden jeg var ganske ung knægt. Men som 16-årig havde jeg fået nok. Jeg gik ind til herretøjsforretningen Svend A. Huset og spurgte, om de havde en elevplads til mig, for jeg orkede ikke længere alt det med gulve og tæpper, siger Brian.

Sagde ja tak

Der skulle gå fem år, før Ove tog springet til at spørge Brian, om ikke han ville tilbage i familiens virksomhed og ansættes som sælger.

- Min far spurgte mig, og jeg stod faktisk og var tæt på at sige ja tak til et andet job, men efter lidt betænkningstid sagde jeg ja tak til at vende tilbage og starte som sælger, siger Brian.

- Det var for 29 år siden, så til næste år kan jeg personligt fejrer 30 års jubilæum i TC Gulve.

Det har været år med op og nedture i virksomheden. I 1978 brændte hele butikken, og man måtte rykke ud af lokalerne i Kongensgade i en periode. Og da Ove Juulsmose for mange år tilbage solgte bygningen i Kongensgade, var det ved at gå rigtig galt for Tæppe Carlsen, som det hed dengang.

Min far spurgte mig, og jeg stod faktisk og var tæt på at sige ja tak til et andet job, men efter lidt betænkningstid sagde jeg ja tak til at vende tilbage og starte som sælger.

Brian Juulsmose

- Jeg solgte ejendommen, og vi flyttede til Slotsgade efterfølgende, da den ejendom vi solgte skulle fjernes og ny ejendom opføres. Aftalen var, at vi skulle tilbage til de gamle lokaler i Kongensgade, når den var klar. Vi kom derfor tilbage, men intet var som før. Vi flyttede ind i lokaler ud til Østre Stationsvej, hvilket ikke var særlig godt, så i 1991 flyttede vi til Rismarksvej, hvor vi fik en fantastisk placering i det område, hvor de fleste af vores kunder kom fra. Herefter voksede virksomheden. Vi havde travlt. Men igen skete der uforudsete ting, man ikke selv er herre over, siger Ove.

Annonce

Måtte flytte

For i 2016 bliver TC Gulve tvunget ud af lokalerne på Rismarksvej.

- Vi blev eksproprieret. Vi skulle flytte, fik vi at vide af Odense Kommune, for der skulle bygges letbane, og vores forretning ville være i vejen for det projekt. Det var noget af en nedtur, der fulgte årene efter flytningen. Vi flyttede fra en rigtig god placering, med en god omsætning til Hans Egedes Vej 9-11, hvor vi straks mærkede faldende omsætning. Tre år efter kunne vi se på vores omsætning, at den var 70 procent mindre på salg til privatkunder. Vi kæmper stadig en sag, da vi mener, vi ikke er blevet kompenseret godt nok, og den sag skulle gerne afgøres i 2022, siger Brian Juulsmose.

Brian overtog fuldt ud virksomheden i 2014, hvorefter hans far Ove har været ansat som konsulent i TC Gulve.


Ove og Annette Juulsmose købte sig ind med en halvpart i Tæppecarlsen i starten af 70érne. Pressefoto

- Nu fejrer vi 50 års jubilæum, og jeg har stadig mange gode år i mig. Men hvad der derefter skal ske med TC Gulve, det ved jeg ikke. For ligesom jeg aldrig nogensinde havde tænkt mig at blive en del af forretningen, da jeg var ung, så har jeg nu selv to piger, som klart og tydeligt har sagt, de ikke ønsker at overtage forretningen, siger Brian med et smil.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Nyborg For abonnenter

Sygeplejerske fra Nyborg undrer sig over regeringens plan om nærhospital i hendes hjemby: - Det er helt malplaceret

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Det begyndte med en legetøjsgravemaskine for tre år siden: Nu er firmaet på byggepladser i hele verden

Nordfyn For abonnenter

Daniella blev kørt ned - og folk kører stadig for stærkt: Bøderegn på ulykkesstrækning

Fyn

Tatovør-hær troppede op i Miljøstyrelsen: - De har vist forstået, at vi står over for et problem

Middelfart

Fire vindere er fundet: Se alle læsernes opfindsomme græskar-værker

Faaborg-Midtfyn

Er det valgets største bommert? Han efterlyser bedre skoler, men hans valgplakat skæmmes af stavefejl

Navne For abonnenter

Hov, hvad er nu det for nogle sjove små skilte: Torben tager kampen op mod fartdjævlene

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Kerteminde

Det kommende valg handler om at passe på Kertemindes DNA

Assens

Michelle og Jonas har byens mest mærkværdige bil: - Så kan jeg da finde den, hvis folk stjæler den

Fyn

Går dit kryds til den rigtige fynbo? Tag testen og se, hvilken politiker der vil det samme som dig i din kommune

Nyborg

Ups! Uheld på køreteknisk anlæg: Elev-lastbil væltede om på siden

OB For abonnenter

Svært at se at noget bliver bedre: OB mangler at rykke sig bare en meter

Kerteminde

Grillos-Mike stopper på 'Hovedet': - Nogle gange er det jo ikke altid godt, når det går godt

Annonce