Annonce
Odense

Jubii, jeg er godkendt til den udskældte vaccine: Den bedste dag siden coronaen ankom

Peter Krogh Frausing fortæller om, hvorfor han selv takkede ja til en af de ellers kasserede vacciner gennem Practio. Foto: Helle Kryger
Journalist Peter Krogh Frausing er vant til at rejse flere gange årligt og har følt det som en klods om benet, siden coronavirussen satte en stopper for eventyrene. Tirsdag får han den udskældte Johnson og Johnson-vaccine. På eget initiativ.

Nyborg: I går fik jeg et videoopkald fra en af firmaet Practio's læger. Lægen skulle vurdere, om jeg kunne komme i betragtning til en af de ellers kasserede vacciner, som jeg frivilligt har skrevet mig op til at tage imod.

Og det kunne jeg gudskelov. For jeg har sjældent glædet mig mere til noget, end til at slippe den tunge klods, som har tynget mit rejsehjerte siden Udenrigsministeriets verdenskort blev gult, orange og til sidst rødt i marts 2020.

Dengang, for knap halvandet år siden nærmede sommeren sig med hastigt. Der var lagt op til en vild en af slagsen. Rejserne var booket: Vietnam, Thailand og Grønland stod for skud i årets eventyr. Eventyr som tidligere har bragt mig til alle verdens kontinenter undtagen Antarktis.

Annonce

Jeg elsker at rejse. Det er det, jeg sparer op til, det jeg ser frem til, når jeg frivilligt tager overarbejde, og helt igennem en stor del af min identitet.

En velkommen mulighed

Ingen - og specielt ikke jeg - havde forestillet sig omfanget af den sundhedsmæssige krise, som vi stod overfor - og slet ikke konsekvenserne, som krisen ville have for vores liv frem til i dag.

Derfor bevarede jeg længe håbet om at kunne komme ud at rejse i sommeren 2020.

Det var faktisk først, da flyselskaberne aflyste billetterne på stribe, at det gik op for mig, at rejserne umuligt kunne lade sig gøre.

Derfor sidder jeg nu 14 måneder efter med en enorm udlængsel. Jeg kan faktisk ikke huske hvornår jeg sidst har opholdt mig i Danmark så lang tid i træk.

Tit drømmer jeg om eksotiske storbyer, hvide sandstrande og spændende regnskove. På det seneste er drømmene dukket op oftere. For der er håb forude, og i dag, den 1. juni bliver det håb indfriet.

Annonce

Opkaldet fra lægen

I weekenden tikkede der en SMS ind, med et link til et online møde mandag klokken 14.30.

Jeg glædede mig som et lille barn til juleaften, men havde faktisk ingen ide om, hvorvidt jeg ville blive godkendt til en af vaccinerne. Enten Johnson- eller AstraZeneca-vaccinen.

Jeg er 22 år gammel, mand og uden kroniske sygdomme. I teorien den optimale målgruppe for den ellers udskældte vaccine.

Johnson & Johnson-vaccinen, som Peter Krogh Frausing tager imod tirsdag. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Klokken 14.29 tonede en læge frem på skærmen.

Han præsenterede sig, og bad mig om at identificere mig selv. Jeg sagde mit fulde navn og cpr-nummer. Han bekræftede overfor Sundhedsstyrelsen, at det var den rigtige, han snakkede med, og så startede interviewet.

Hvorfor kunne jeg egentlig tænke mig at få en af de "farlige" vacciner? Og havde jeg egentlig overvejet, at en europæer var død af den vaccine, som jeg frivilligt ønskede at lade mig vaccinere med?

Ja, det havde jeg overvejet, og jeg føler, at den klods jeg ville have om foden de næste to-tre eller flere måneder uden en Johnson-vaccine, fuldt opvejer risikoen ved at tage en.

Især fordi den ikke har udløst nogle påviste dødsfald blandt unge mænd.

Annonce

Godkendt!

Lægen og jeg snakkede et par minutter om min situation og mine personlige forhold. Lægen mente, at jeg virkede velovervejet, og indstillede mig til en Johnson-vaccine.

Den får jeg i dag i DGI-byen, midt i Hovedstaden som også plejer at være udgangspunktet for mine eventyr i verdens afkroge.

Symbolsk på en måde?

Når jeg den 19. juni igen sidder i en Airbus A320-flyver, som accelererer ned af startbanen, så åbner verden sig igen for mine fødder. Jeg glæder mig til at se Danmark forsvinde ned under skydækket og vende næsen sydover.

Præcist som det er sket tusind gange i mine drømme siden foråret 2020.

Annonce
Odense For abonnenter

Nyt notat afslører dyb frustration i specialenhed mod bander: Kriminelle går under jorden, men kan beholde kontanthjælpen

Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Annonce