Annonce
forside

Jubel på Ærø: Penge til nyt whiskyhus

Realdania giver 700.000 kroner til nyt whisky-destilleri. Michael Nielsen, Ærø Whisky, håner at kunne åbne sommeren 2016.

Realdania giver 700.000 kroner til nyt whisky-destilleri.

Annonce

- Vi har lidt svært ved at få armene ned lige nu.

Sådan lyder reaktionen fra Michael Nielsen fra Ærø Whisky efter meldingen fra Realdania om, at kampagnen ”Underværker - bygningsarvens ildsjæle” giver 700.000 kroner til et kommende whisky-destilleri i Ærøskøbing.

Destilleriet skal ligge i et gammelt vaskehus i baggården til Den Gamle Købmandsgård ved torvet i Ærøskøbing. Og Michael Nielsen er ikke overraskende glad for, at projektet nu kan realiseres.

Det nye destilleri kan besøges gennem gården til Den Gamle Købmandsgård. Det er det gamle vaskehus, snart whiskyhus, i baggrunden.
Annonce

Skiller sig ud

Ifølge programchef Christian Andersen, Realdania, skiller projekt whiskyhus sig ud i forhold til mange af de 124 projekter, der i alt søgte støtte.

- Vi har seks bedømmelseskriterier. Der skal være en god lokal forankring, det skal være nyskabende, give udvikling og nyt liv i lokalmiljøet, sikre bygningsarv og på den lange bane sikre en bæredygtig drift.

- De ting gået op i en højere enhed. Men samtidig er det ikke et projekt, der ligner de andre, og vi er gået efter en palet af projekter med forskellige vinkler, siger han.

Annonce

Folkeaktier til salg

Realdania støtter den del af projektet, der handler om renovering af den gamle bygning. Derudover mangler whiskyhuset godt 700.000 kroner til udstyret til selve destilleriet.

Michael Larsen fra Ærø Whisky regner med at finde en del af penegen ved at udstede folkeaktier, som ærøboer kan erhverv for en billig penge.

- Det kan blive et fællesskabsprojekt. Vi har allerede stor opbakning, men jeg tænker, at den kan blive endnu større.

Læs mere i Fyns Amts Avis onsdag eller på Mitfyn.dk allerede nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn

Mårhundefund bekymrer fynske jægere

Annonce