Annonce
Kerteminde

Jubel i Marslev: - Nu tør vi endelig tro på et nyt børnehus

Borgmester Kasper Olesen tog første spadestik til det nye børnehus i samarbejde med Kristina Wamberg på 4½. Foto: Helle Nordström

Et nyt børnehus i Marslev har før været på budgettet, uden at det blev til noget. Men mandag blev der taget første spadestik, så nu tør de i Marslev tro på, at denne gang kan det ikke gå galt

Annonce

Marslev: Med sneen dryssende om ørerne, og fingrene lunt pakket ind i vanter, var børnehavebørnene i Marslev linet op uden for Marslev skole mandag eftermiddag for at være med til første spadestik på det, der skal blive deres nye børnehave.

- Ja, vi har måttet droppe middagsluren i dag, men sådan er det: Noget for noget, smilede børnehaveleder, Jytte Mehr.

Hun kunne faktisk slet ikke holde op med at smile denne vinterkolde eftermiddag. Det var mange års drømme og forventning, der nu endelig bliver indfriet. Et nyt børnehus i Marslev har før været på budgettet for så at blive tage af igen.

Det var da også en meget glad borgmester Kasper Olesen, der gjorde klar til at tage første spadestik.

- Det er en glædens dag i dag. Når jeg tænker tilbage på al den snak, der har været om børnehave eller ej og skole eller ej i Marslev, så slår vi nu fast: Marslev er en børnenes by, sagde han.

Formand for børneudvalget, Jutta Nielsen, glædede sig over, at netop Marslev Børnehus skulle blive en af hendes første formandsopgaver:

- For et nyt børnehus, det er en nødvendighed.

Kasper Olesen har selv arbejdet i Marslev Børnehus en gang, og som han siger:

- Jeg fik et chok, da jeg som nyt byrådsmedlem var på besøg i børnehuset for fire år siden. Alting lignede fuldstændig sig selv, fra da jeg arbejdede der for 20 år siden, bare meget mere slidt.

Det nye børnehus får plads til 48 børnehavebørn og fire vuggestuebørn mod 66 pladser i det nuværende børnehus. Og da der ikke er masser af tomme pladser i børnehuset nu, så bliver det nye børnehus fyldt godt fra start.

- Men pladsproblemet har vi længe løst med SFO'en, forklarer Jytte Mehr.

- De børn, der skal starte i 0. klassetil august, bliver samlet i SFO-en, og der er der rigeligt med plads, og det bliver meget nemmere for os nu, da vi flytter sammen med skolen - så kommer vi til at være dør om dør.

Det nye børnehus bliver på 420 kvadratmeter fordelt på to grupperum med tilhørende garderobe og toiletter samt nogle personalefaciliteter. Det ventes at stå klar til indvielse til december.

Efter talerne, hvor alle børnene havde stået artigt og lyttet på, faldt belønningen i form af festklædte flødeboller. Foto: Helle Nordström
Fire-årige Kristina Wamberg blev så tændt af at tage det første spadestik, at hun energisk forsatte med at grave - til borgmester Kasper Olesens store overraskelse. Foto: Helle Nordström
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce