Annonce
Erhverv

Jubelår indledes i fin form med to gange 25-års jubilæum og 125 års jubilæum: Brugs kom ud med rekordoverskud i millionklassen

Flemming Olsen, formand, og uddeler Jette Stroger, Knarreborg brugsforening i Tommerup. Foto: Lærke Bjørn Bang
2021 er et helt særligt år for Knarreborg Brugsforening i Tommerup. Også for kassebeholdningen.

Tommerup: SuperBrugsen på Skolevej i Tommerup har en del at smile af for tiden - for nu at bruge en lidt slidt kliché.

Ikke nok med, at uddeler Jette Stroger i år kan fejre sit 25-års jubilæum i butikken, og at formand for Knarreborg Brugsforening, Flemming Olsen, kan det samme som formand, så kom brugsforeningen også ud med et rekordoverskud i kasseapparaterne.

På brugsforeningens generalforsamling kunne Flemming Olsen således fortælle de cirka 1.900 medlemmer, at årets resultat efter skat endte på 1.360.000 kroner, hvilket er det bedste resultat i foreningens - i år - 125 år lange historie. Til sammenligningen blev overskuddet forrige år "blot" 222.405 kroner.

Annonce

Situationen med covid-19 får "skylden", fortæller formanden. Og brugsen er følgelig glade for den lokale opbakning, der skulle til for at nå det flotte resultat.

- Folk er blevet hjemme lokalt i stedet for at tage ud. På grund af coronakrisen, er man blevet herhjemme og handlet. Restauranter har været lukket. Det mærker vi jo også, folk skal jo have noget at spise alligevel. Det er det, der gør, vi har haft et godt år, tror jeg, siger Flemming Olsen.

I sin beretning sagde han - på en generalforsamling, der foregik virtuelt - at brugsforeningen håber på fortsat at have kundernes opbakning, "hvilket er nødvendigt for, at vi fortsat har en butik, som kan leve op til den moderne forbrugers forventninger".

Godt kørende

Flemming Olsen regner med, at overskuddet bliver mindre næste år, fortæller han. Simpelthen, fordi covid-19-situationen formentlig - og forhåbentlig - er forbedret til den tid.

Årets overskud er lagt til egenkapitalen, der nu er oppe på knap syv millioner kroner.

- Vi er godt kørende med butiksapparatet i øjeblikket. Vi har hele tiden sørget for at holde det intakt. Og vi fik også ny køle/frost for et par år siden. Det er der blevet lånt til, men det er et kortvarigt lån, så det er vi færdige med om et par år. Så det giver noget luft til at foretage de nødvendige, daglige ting, som vi hele tiden skal, fortæller han om overskuddet.

- Vi skal bl.a. have noget ny videoovervågning. Det løber jo også op, tilføjer Flemming Olsen.

Knarreborg Brugsforening A.m.b.a.

Efter generalforsamlingen for nylig og den efterfølgende konstituering ser bestyrelsen sådan ud:

Flemming Olsen (formand og genvalgt), Jens Skov Rasmussen (næstformand), Birthe Lefevre Nielsen (sekretær), Lars Storm, Mads Ingdahl West (genvalgt) og Sophia Svensson (suppleant).

For vaskehallens vedkommende, som er et fælleseje imellem Dagli’Brugsen Brylle og SuperBrugsen Knarreborg, blev resultatet også tilfredsstillende, melder formanden.

Annonce

Ikke planlagt

Knarreborg Brugsforening fylder 125 år 1. november i år.

Samtidig kan uddeler, som skrevet, Jette Stroger fejre 25-års jubilæum og Flemming Olsen ditto 25 år som formand. Men sidstnævnte har efterhånden en udløbsdato i sit formandssæde, afslører han.


Vi er godt kørende med butiksapparatet i øjeblikket. Vi har hele tiden sørget for at holde det intakt.

Flemming Olsen, formand for Knarreborg Brugsforening.


- Vi har en tidshorisont, der løber et år mere. Vi har jo en paragraf i vores vedtægter der siger, at når man bliver 70 år, skal man gå af, nævner 69-årige Flemming Olsen.

Så kan man sin matematik, kan han altså kun sidde et år mere.

- Jeg håber, vi har en god næstformand, der vil tage over, siger Flemming Olsen.

Ved 125-års jubilæet tænker brugsforeningen ikke på den store festivitas - endnu.

- Vi er ikke begyndt at planlægge det, fordi vi ikke har turde gøre det på grund af covid-19, fortæller han.

Men lysner tingene og restriktionerne, da bliver det nok fejret for personalet og kunderne på en eller anden måde, siger han.

Personaleomkostninger var godt 7,7 millioner kroner i årets løb.

Annonce
Odense For abonnenter

Nyt notat afslører dyb frustration i specialenhed mod bander: Kriminelle går under jorden, men kan beholde kontanthjælpen

Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Annonce