Annonce
Erhverv

Jubelår i fynsk børskoncern: SP Group tjener mere end nogensinde før

Den tidligere Lindø-chef Frank Gad har efter mange år for alvor fået løftet SP Groups resultater. Arkivfoto: Andreas Bang Kirkegaard

2017 var et gyldent år for den børsnoterede plastickoncern SP Group, der har hovedsæde i Søndersø. Året satte rekord på alle områder, og 2018 bliver endnu bedre.

Med tre syv mile-skridt i træk har SP Group med hovedsæde på Nordfyn bragt sig op i en helt anden klasse i dansk erhvervsliv. Det bekræftes af regnskabet for 2017, der blev offentliggjort torsdag eftermiddag.

Tallene viser, at både omsætning og overskud igen steg kraftigt og satte rekord. Resultatet kommer efter en tilsvarende udvikling i 2015 og 2016, og virksomheden forventer også - en mindre - fremgang i 2018.

Omsætningen voksede med 24 procent og blev på 1,9 milliarder kroner, mens overskuddet før skat voksede med 43 procent til 176 millioner kroner. Det er eksporten, der har trukket væksten op, mens det danske salg er faldet - for første gang står udlandet for over 60 procent af omsætningen i koncernen, der fremstiller mange forskellige typer plasticprodukter.

På Fyn har SP Group blandt andet produktion i Langeskov (Medicopack) og i Nørre Aaby (MM Composite). I alt havde koncernen i gennemsnit 1852 ansatte i 11 lande.

SP Group havde på forhånd anslået tal for 2017, der viste sig at holde. Derfor ændrede kursen på aktien sig ikke meget efter offentliggørelsen af regnskabet. Aktien steg meget kraftigt i foråret 2017 og nåede helt på på kurs over 1200. Den faldt lidt ned igen og er siden da svinget mellem 1000 og 1200.

Fremgangen på alle felter betyder, at Nasdaq-børsen i København har flyttet SP Group fra gruppen Small Cap til Mid Cap.

Annonce

SP Group A/S

Hjemsted: SøndersøCVR-nummer: 15 70 13 15

Direktion: Frank Gad (adm.), Jørgen Hønnerup Nielsen (økonomi)

Bestyrelse: Niels Kristian Agner (formand), Erik Preben Hom (næstformand), Hans Wilhelm Schur, Hans-Henrik Eriksen, Bente Overgaard

Ejere: Børsnoteret. Schur Finance (20,5 pct.), Frank Gad (16 pct.), ATP (6,2 pct)

Regnskabstal 2017:

Omsætning: 1.884 millioner kroner (2016: 1.519)

Overskud af primær drift (EBITDA): 275 millioner kroner (2016: 203)

Overskud før skat: 176 millioner kroner (2016: 123)

Overskud efter skat: 132 millioner kroner (2016: 93)

Egenkapital: 538 millioner kroner (2016: 429)

Antal ansatte: 1.852 (2016: 1.559)

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce