Annonce
Fødselsdag

Journalisten, der fik medhold i Højesteret, fylder 70

I flere år kæmpede journalist Jørgen Dragsdahl og professor Bent Jensen i retten. I 2015 fandt Højesteret, at Jensen i syv tilfælde gik over stregen i sine KGB-beskyldninger mod Dragsdahl, der 11. maj fylder 70. (Arkivfoto) Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix

Den årelange juridiske kamp mellem den fynske professor emeritus Bent Jensen og journalist Jørgen Dragsdahl fik sit sidste punktum i maj 2018.

Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol (EMD) afviste at behandle en sag, som Højesteret afgjorde i 2015.

Jørgen Dragsdahl blev af historikeren og koldkrigsprofessoren Bent Jensen beskyldt for at være agent for den sovjetiske efterretningstjeneste (KGB). Højesteret konkluderede, at det var ærekrænkende.

Dragsdahl var i 1980'erne sikkerhedspolitisk medarbejder på dagbladet Information.

Han anlagde injuriesagen mod Bent Jensen, efter at professoren i 2007 i Jyllands-Posten kaldte ham tidligere KGB-agent.

Men dommen fra menneskerettighedsdomstolen betyder ikke, at det er et afsluttet kapitel for Dragsdahl.

- Da Bent Jensen i sin tid fremkom med sine beskyldninger, var der en svensk forsker, der sagde, at det var som at blive beskyldt for pædofili: Uanset hvad der sker, vil det aldrig helt forsvinde. Og det sker faktisk hele tiden på blandt andet de sociale medier, at de beskyldninger bruges, selv om de er blevet underkendt af Højesteret, sagde Jørgen Dragsdahl i et interview med Information.

I 1994 kæmpede Dragsdahl mod Ekstra Bladet, efter at mediet omtalte journalisten som agent for KGB. Parterne indgik et forlig, og avisen trak påstanden.

Lørdag den 11. maj fylder den uddannede journalist 70 år. Foruden sikkerhedspolitik har han blandt andet været korrespondent i USA, Polen og Estland.

Dragsdahl holder også foredrag på højskoler, universiteter, internationale seminarer og militære læreanstalter. Derudover har han siden 1968 udgivet adskillige danske og udenlandske publikationer. /ritzau

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce