Annonce
Middelfart

Jorden rundt på to hjul

30.000 km i sadlen venter forude, når Nicolai Bangsgaard (t.v.) og Martin Amor 10. april begiver sig ud på deres livs cykletur.

To middelfartere har afsat to år til en 30.000 km lang cykeltur

Middelfart: 10.april begiver de to middelfartere, Nicolai Bangsgaard (29) og Martin Amor (30), sig ud på deres hidtil længste cykeltur. Forude venter ikke mindre end 30.000 kilometer i sadlen på to hollandske touringcykler, som skal bringe dem gennem fire kontinenter jorden rundt.

En lignende dansk ekspedition er ikke set før.

Og det vil da også kræve sin tid. Nicolai Bangsgaard og Martin Amor har sparet godt op og afsat de næste to år til opgaven.

Ud at opleve verden

Men hvad er det, der driver to gutter væk fra en tryg dansk hverdag og ud i så ekstrem en udfordring.

- Vi har begge en ukuelig lyst til at komme ud og opleve verdens mange, skønne facetter. Hverdagen er for mange danskere centreret omkring ressourcekrævende jobs, nyslåede græsplæner og friværdi i boligen. Ting, dernok ikke med lige stor glæde vil blive husket, når man sidder i livets sidste skjorte. Livet har meget mere at byde på, man skal bare kaste sig ud i det, siger Nicolai Bangsgaard, der mødte sin rejsemakker på Middelfart Gymnasium i 1992. Siden har de holdt kontakten ved lige - også i de seks år Martin Amor boede i Oslo.

I dag bor de begge to i København, hvor Martin Amor lever af at udvikle computerspil, mens Nicolai Bangsgaard har selv taget en universitetsuddannelse som antropolog.

De to har rejst sammen tidligere.

- Det er drømmen om at komme ud og opleve verden, der forener os, siger Nicolai Bangsgaard.

Ingen frygt for fare

Den seneste uro om de danske Muhammed-tegninger er ikke noget, der bekymrer de to eventyrere synderligt.

- Vi rejser ikke ud med Dannebrog på ryggen. Og vi har ændret lidt på ruten, så vi nok ikke rejser gennem Iran. Men ellers forsøger vi at forholde os afventende og realistisk i forhold til al virakken om tegningerne, siger Nicolai Bangsgaard.

- Verden er stadigvæk et skønt sted at være, selv om man nogle gange kan få et andet indtryk med de billeder især de elektroniske medier maner frem. Fjernsynet er med til at fordreje tingene og skabe nogle skræmmebilleder, som slet ikke har hold i den virkelighed, jeg møder ude omkring, erklærer Nicolai Bangsgaard, der tidligere bl.a har rejst i Nordafrika på cykel.

Starter i Polen

Cykelruten går denne gang fra Danmark ned over Østersøen til Polen og derfra videre gennem Østeuropa til Tyrkiet. Derfra videre gennem Kaukasus til Asien, Oceanien, Sydamerika, Centralamerika og Nordamerika.

Overnatningerne skal hovedsageligt foregår i telt.

De vil undervejs benytte internetcaféer, som findes alle steder i verden, til at holde kontakten med familier, kæreste, venner samt til at opdatere deres hjemmeside.

Og hvad glæder de jordomrejsende sig så mest til:

- Jeg glæder mig allermest til at stå med en pakket cykel, have taget ordentlig afsked med mine nærmeste og bare være på vej, siger Nicolai Bangsgaard.

En række virksomheder -blandt andet WaterWay Shipping fra Middelfart - har støttet de to middelfartere med sponsorater til turen, der kan følges på hjemmesiden: www.worldtravellers.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce