Annonce
Fyn

Jomfruelig asfalt på Fynske Motorvej: Risiko for kø mandag morgen

Kør hjemmefra i god tid mandag morgen, for der er stadig risiko for kø på Fynske Motorvej - og under alle omstændigheder er hastigheden sat ned til 80 kilometer i timen, fordi der søndag nat forventedes at blive lagt ny asfalt på strækningen, hvor en lastbil med dieselolie lørdag morgen væltede. Arkivoto: Michael Bager
Mandag morgen kan trafikanterne forvente nylagt asfalt efter en weekend med uheld, dieselolie, oprydning og kilometervis kø. Men man skal ikke glæde sig for tidligt, for mandag kan der fortsat opstå kø, så kør hjemmefra i god tid.

Skal man tværs over Fyn mandag morgen vil det være en god ide at køre hjemmefra i god tid, for der kan fortsat være risiko for lange køer og længere rejsetid.

Det er Vejdirektoratet, som allerede søndag eftermiddag forberedte trafikanterne på vej til en ny arbejdsuge på, at oprydningsarbejdet efter lørdagens uheld stadig kan være årsag til både hastighedsnedsættelse og deraf lange køer. Weekenden igennem var kun to spor farbare mellem afkørsel 58a og 58b ved Middelfart.

Uheldet, som skabte forlænget rejsetid og lange køer i weekenden, skete lørdag morgen, hvor en lastbil med dieselolie fra Ole's Olie væltede. Dieselolien flød ud over vejbanerne, så trafikken en overgang helt var spærret i begge retninger. Sporet i retning mod Jylland blev forholdsvist hurtigt åbnet lørdag, mens det østgående spor var hæmmet i timevis med massiv kødannelse til følge.

Problemet med dieselolie og asfalt er, at det er en rigtig dårlig kombination. Asfalt er som bekendt et olieprodukt, og det samme er dieselolie, så når det blander sig med hinanden bliver det pløret og derfor farligt at køre på. Derfor var der en hastighedsbegrænsning både lørdag og søndag på bare 40 kilometer i timen, hvad mange bilister ifølge politiet havde svært ved at forstå.

Annonce
Sådan så trafikken søndag sidst på eftermiddagen ud på Lillebæltsbroen i retning mod Fyn som følge af oprydningsarbejdet efter uheldet lørdag morgen. Kameraet sidder oppe i den ene af de to 120 meter høje pyloner på broen. Foto: Vejdirektoratet

Asfalt og jord

Ifølge Vejdirektoratet var man søndag eftermiddag i gang med to projekter. Det ene var at skrælle og fræse den gamle asfalt i ydersporet af, og ved samme lejlighed var man i gang med at suge dieselolie op fra bevoksningen i midterrabatten. Det var fortsat rester fra uheldet lørdag morgen, og for at fjerne al dieselolien måtte man skrælle et dybt lag jord af i netop midterrabatten.

Efter at ydersporet var skrællet af gjaldt det de øvrige spor, og da det var blevet mørkt og muligvis først omkring midnat forventedes de store maskiner for at lægge et nyt lag asfalt på. Ifølge Vejdirektoratet dog med det forbehold, at noget kunne gå galt i nattens løb.

Det betyder derfor, at trafikanterne mandag morgen kan forvente jomfruelig asfalt på strækningen, men der vil fortsat være en hastighedsnedsættelse, og til den tid på 80 kilometer i timen, fordi der fortsat vil mange afstribninger på vejen.

Kør i god tid

Hvis operationen falder heldigt ud i nattens løb bliver dét scenariet, og endnu mere heldigt vil det være, hvis man også når at male de nye afstribninger, inden myldretidstrafikken begynder mandag morgen. I så fald vil hastigheden ikke være højst 80, men 130 kilometer i timen. Der er således flere scenarier i spil.

Under alle omstændigheder lyder opfordringen, at man kører hjemmefra i god tid, og væbner sig med tålmodighed, når man fra enten den ene side eller den anden møder strækningen mellem de to fra- og tilkørsler ved Middelfart.

Uafhængigt af uheldet lørdag morgen og den efterfølgende oprydning weekenden igennem fortsætter vejarbejdet på Lillebæltsbroen, hvor der også er hastighedsnedsættelse.

Man kan holde sig orienteret om trafiksituationen på Vejdirektoratets hjemmeside.

De foreløbige undersøgelser tyder på, at uheldet opstod, fordi et dæk på lastbilen eksploderede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce