Annonce
Nordfyn

Jolletræf og hygge på Klintebjerg Havn

John Bonnesen Wolff leder efter sejlervenner. Privatfoto

Klintebjerg: John Bonnesen Wolff har inviteret alle typer åbne tur-sejljoller til jolletræf og hygge på Klintebjerg Havn lørdag og søndag 13. og 14. juli.

- I flere år har jeg haft fornøjelsen af at sejle Odense Fjord tyndt alene med min tur-sejljolle. Dog mangler jeg nogle at dele min interesse med - det vil jeg så gøre noget ved, forklarer John Bonnesen Wolff i en pressemeddelelse.

I Klintebjerg er der en ny havn med jollebro, et godt slæbested, et nyt toilet og badehus, og et stort grønt områder med plads til bådtrailere.

- På en eller to dage hygger vi og snakker båd, og hvis vejret tillader det, bliver der arrangeret en lille regatta, for de der har lyst. Men det er hyggen ved at mødes om en fælles interesse, der er vigtigst, fastslår John Bonnesen Wolff.

Han understreger, at det er gratis at deltage. Men for planlægningens skyld vil han meget gerne vide, hvor mange der kunne have interesse i at komme. Han modtager besked på mailadressen johnbonnesenwolff@gmail.com.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce