Annonce
Udland

Joker fører an med flest nomineringer til britisk filmpris

Mario Anzuoni/Reuters
"Joker" er blandt andet nomineret for bedste film og bedste mandlige hovedrolle ved årets Bafta-prisuddeling.

Filmen "Joker" fører an med flest nomineringer til dette års Bafta-prisuddeling.

I alt er "Joker" nomineret til 11 priser, herunder for bedste film og for bedste mandlige hovedrolle. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Bafta.

I filmen er det skuespilleren Joaquin Phoenix, der indtager rollen som den problemramte Arthur Fleck, som senere bliver til Joker.

Den rolle modtog Joaquin Phoenix forleden en Golden Globe-pris for.

Også filmene "The Irishman" og "Once Upon a Time in Hollywood" er nomineret for bedste film.

Den Martin Scorcese-instruerede "The Irishman", som kun har kunnet ses på streamingtjenesten Netflix, er i alt nomineret til ti priser.

Det samme er "Once Upon a Time in Hollywood", som er instrueret af Quentin Tarantino.

Krigsfilmen "1917", som først er kommet i de danske biografer i det nye år, er også nomineret til bedste film. Samlet er filmen nomineret til ni priser.

Ved den nylige Golden Globe-prisuddeling løb "1917" med prisen for bedste film for næsen af blandt andet "Joker" og "The Irishman".

Ingen danske film, skuespillere eller instruktører er nomineret til nogen priser ved dette års Bafta-prisuddeling.

Prisuddelingen finder sted i London søndag 2. februar.

Bafta står for the British Academy of Film and Television Arts. Det er en uafhængig organisation, der "støtter, udvikler og promoverer kunstarten inden for levende billeder".

Bafta er en af de mest prestigefyldte filmpriser i Storbritannien og kaldes ofte den britiske lillebror til den amerikanske Oscar.

Det er branchen selv, som vælger de nominerede. Det er nemlig organisationens cirka 8000 medlemmer, som stemmer på, hvem de mener skal have mulighed for at løbe med bronzestatuetten.

Man kan søge om at blive medlem af Bafta, hvis man arbejder inden for film-, tv- eller spilbranchen i Storbritannien.

/ritzau/

Annonce
Link til pressemeddelelse fra Bafta
Link til oversigt over forskellige nomineringer
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Brandvæsenet måtte rykke ud: Brand i lade

Leder For abonnenter

Trods corona tæt på danskerne: Der er ingen grund til at gå i panik

Endnu er ingen danskere diagnosticeret med coronavirus, men lægernes vurdering er, at det kun er et spørgsmål om tid. Det er derfor sandsynligt, at OUH som et af de seks danske modtagehospitaler snart tager imod en eller flere patienter, der er smittet med coronavirus. Det vil være en nyhed, som både fynske og landsdækkende medier vil bringe, og nyheden vil uden tvivl øge nervøsiteten og bekymringen hos mange danskere. Men er der reel grund til at være bekymret, hvis forudsigelserne om smittede danskere holder stik? Ikke ifølge læger med speciale i infektionssydomme - hvis man vel at mærke følger lægernes råd om hygiejne og omgang med andre mennesker. Og disse lægelige anvisninger kan man finde snart sagt alle steder, både på nettet og i de trykte medier. Et ekstra middel til at dæmpe nervøsiteten kan være at få nogle proportioner om sygdommen på plads. Fra Hubei-provinsen i Kina har coronavirus bredt sig til Iran og en række europæiske lande. Værst ramt i Europa er det nordlige Italien med over 300 smittede og 11 dødsfald. Det er slemt og trist, og sundhedsmyndighederne skal ønskes held og lykke med at inddæmme sygdommen. Men over for det og overført til hjemlige forhold står imidlertid, at der i vinteren 2017-2018 døde 1644 danskere af influenza. Med andre ord har især ældre, svækkede mennesker mangefold større grund til at frygte en vinterinfluenza end coronaen. De kinesiske tal for smittede og døde af sygdommen kan forekomme voldsomme, men dels er Kina som bekendt et stort land med et enormt indbyggertal, dels er det et faktum, at den generelle hygiejne i Kina ikke er på europæisk niveau. Desuden kan man have tillid til, at det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere situationen, ligesom man kan stole på informationerne. Coronavirus skal bekæmpes på tværs af landegrænser, og de begrænsninger, som er en del af bekæmpelsen, må folk tage i stiv arm. Der er grund til fornuftig adfærd efter fagkundskabens vejledninger. Men der er ingen grund til panik.

Kerteminde For abonnenter

Gense hele borgermødet: Er byggeriet på Nordre Havnekaj en rigmands-ghetto eller en gave til byen?

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Odense For abonnenter

Tidligere overlæge fra OUH efter dødsfald på Havebæk: Forbryderisk ikke at reagere

Annonce