Annonce
Faaborg-Midtfyn

Joke udviklede sig: Told & Skat tjekkede lufthavnen i Faldsled

Tre gange om ugen ankommer vandflyveren til Faldsled med gæster fra København. Arkivfoto: Søren Stidsholt Nielsen.
Told & Skat var onsdag på uvarslet inspektion i Faldsled - angiveligt efter en anonym anmeldelse af Falsled Kro, der får gæster fløjet ind med vandflyver fra København.

Faldsled: I sommerperioden får Falsled Kro fløjet gæster ind fra København. De har booket et døgnophold på kroen med fuld forplejning og ankommer med en vandflyver, der bruger Helnæsbugten som landingsbane.

Som en joke har kroen ved den lille anløbsbro uden for havnen skrevet et skilt, hvorpå der står "International Airport."

Det skilt bemærkede to inspektører fra Told & Skat, der onsdag var på uanmeldt besøg i Faldsled Havn.

Om de var der på grund af en konkret anmeldelse, eller de bare kom tilfældigt forbi i et andet ærinde, er indtil videre uafklaret.

Men faktum er, at de henvendte sig på kroen for at få en forklaring. Det fortæller direktør for Falsled kro, Randi Schmidt.

- De kom hen på kroen og spurgte, hvad det var for noget, for hvis man flyver internationalt, skal man selvfølgelig kontakte Told & Skat. Men vores skilt er jo for sjov, og det fik de fortalt, og mere var der sådan set ikke i det, siger Randi Schmidt. Hun er ikke bekendt med, at Told & Skat var der på baggrund af en anmeldelse.

Episoden fik efterfølgende den fungerende havnefoged Stine Mjaaland til at skrive et oprørt indlæg på sin Facebook-profil.

Fra pålidelig kilde havde hun nemlig fået at vide, at der faktisk var en anonym anmeldelse om, at der i Faldsled bliver bedrevet international lufthavn.

- Og der var vist også noget med, at der blev drukket toldfrit sprit, og man må jo virkelig bare grine af det. Men jeg blev altså hidsig. At lave anonyme anmeldelser er simpelthen det modsatte af at være gode ved hinanden. Hvis nogen har et problem med den vandflyver eller den champagne, der udskænkes til gæsterne, kunne de så ikke henvende sig direkte til kroen, lyder spørgsmålet fra Stine Mjaaland.

Vandflyveren flyver i øvrigt fra København til Faldsled mandag, tirsdag og onsdag med plads til 12 gæster hver gang. Gæsterne tilbringer et døgn på kroen og flyver tilbage igen næste dag.

Konceptet er en succes, og det bliver muligvis udvidet til også at omfatte flyvninger fra Aarhus, fortæller direktør Randi Schmidt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Kerteminde

Naboer i oprør mod solcelleanlæg: 25 familier bliver fattigere for at gøre en rig mand rigere

Annonce