Annonce
Udland

Johnson opfordrer til enhed i tale foran Downing Street

Pool/Reuters
Premierminister holder tale efter besøg på Buckingham Palace og offentliggørelse af endeligt valgresultat.

Storbritanniens premierminister, Boris Johnson, opfordrede i en tale foran Downing Street fredag eftermiddag briterne til "at lade en helingsproces" begynde efter en jordskredssejr til hans konservative parti.

Han holdt talen kort efter at have besøgt Buckingham Palace, hvor dronning Elizabeth formelt overgav ham opgaven med at danne en ny regering.

- På mandag vil vi i Westminster danne et nyt parlament, og jeg er stolt over at kunne sige, at nogle medlemmer af vores nye regering - en folkets regering - kommer fra valgkredse, hvor der ikke er valgt en konservativ i 100 år, sagde han og lovede ikke at svigte den tillid, som vælgerne har vist ham og hans parti.

Johnson talte næsten umiddelbart efter, at det endelige valgresultat var blevet offentliggjort. Johnsons konservative parti har 365 pladser i det nye parlament, mens arbejderpartiet Labour har 203 pladser.

Det Skotske Nationalparti fik 48 pladser, og Liberaldemokraterne sikrede sig 11 pladser. Øvrige partier tog de sidste 23 sæder fordelt mellem blandt andet Det Demokratiske Unionistparti, Plaid Cymru og De Grønne. Parlamentet har i alt 650 pladser.

Det største konservative flertal siden Margaret Thatchers valgsejr i 1987 indebærer, at kursen er sat mod et britisk farvel til EU.

Briterne træder efter planen ud af EU 31. januar 2020, hvorefter flere udeståender om blandt andet handel skal forhandles på plads inden udgangen af 2020.

Derfor har Johnson og co. stadig et stort stykke arbejde forude.

Som følge af det dårlige valg har Labour-leder Jeremy Corbyn meddelt sin afgang, selv om han er blevet genvalgt med stort flertal i sin valgkreds i Islington North. Corbyn forbliver i en periode partileder.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1995: Der hviler en dyne af angst over Seden efter brandattentater

1995 To gange i løbet af december har ukendte gerningsmænd sat ild til Seden Skole nordøst for Odense. Nu venter beboerne kun på den næste ulykke. En beboer, der ønske at være anonym, fortæller, at der ligger en dyne af angst over lokalsamfundet. Han fortæller om trusselsbreve, afpresning af personalet på skolen og panik blandt lærerne. Flere har angiveligt følt sig tvunget til at blive hjemme fra skolen. - Der har været trusler om flere ildspåsættelser, og det tager vi alvorligt. Men borgerne i området har ingen grund til at være bange, siger lederen af politiets områdekontor, Jørn Hestelund. Han mener, at det handler om skoletrætte elever, der på den måde forsøger at gøre sig interessante. 1970 Ved rejsegildet i går på de nye lufthavnsbygninger i Odense blev der ikke lagt skjul på, at arbejdet er langt mere forsinket, end man kunne have forudset. I virkeligheden skulle bygningerne have stået færdige for længst, men nu er lufthavnen under tag og vil til foråret kunne åbne i fuldt omfang. Det var en stor lettelse, da man for et halvt år siden kunne tage en del af de nye bygninger i brug og dermed befri passagerne for at skulle vente i et telt. Rejsegildet i går omfatter ekspeditionsbygning, kontroltårn, cafeteria og køkkenregioner. Når det nye tårn tages i brug til foråret, installeres et nyt system, der gør det muligt at foretage flere operationer ved lav skyhøjde og dermed undgå flere aflysninger. 1945 På grund af det glatte føre er der i Odense sket en række ulykker, der krævede ambulancehjælp Således blev Falcks ambulance tilkaldt i morges kl. 8.30 til hjørnet af Læssøegade og Hunderupvej, hvor fru Brøchner Hansen, Hannerupgaardsvej 23, var styrtet med cyklen, hvorved hun havde brækket den ene arm og pådraget sig en hjernerystelse. I går eftermiddags måtte Falcks ambulance til Vestergade 96, hvor fru Ingeborg Gadbjerg, Lahnsgade 16, var faldet så uheldigt, at hun forslog hovedet og den ene arm. Hun førtes til skadestuen, og samme sted bragtes træindustriarbejder Th. Nielsen, Rødegaardsvej 82, der var blevet kvæstet ved på cykel at være tørnet sammen med en bil i Nørregade.

Annonce