Annonce
Udland

Johnson har plan om igen at suspendere parlamentet

Vi fremsætter "meget snart" et forslag til en brexit-aftale med EU, siger den britiske premierminister.

Den konservative britiske premierminister, Boris Johnson, har en plan om at suspendere parlamentet en gang til for at kunne gøre sine lovforslag klar.

Men det vil blive gjort på en måde, så det bryder med en afgørelse fra højesteret i sidste uge, siger han ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Johnson suspenderede Underhuset 10. september. Angiveligt for at gøre sit lovkatalog klar frem til dronningens tale i parlamentet 14. oktober.

Modstandere af brexit så det som et forsøg på at lamme parlamentet op til den britiske udtræden af EU 31. oktober. Det gav højesteret modstanderne ret i.

Johnson siger tirsdag formiddag, at han "meget snart" vil komme med nye forslag til en brexit-løsning.

De britiske medier har hele morgenen skrevet, at det vil blive bekendtgjort tirsdag under Det Konservative Partis landmøde i Manchester. Det handler om en alternativ plan for grænsen mellem EU-landet Irland og den britiske provins Nordirland.

- Vi vil fremsætte et meget godt tilbud. Vi vil være i stand til at fremlægge det meget snart, siger Johnson.

Ifølge flere britiske medier handler det om at etablere toldcentre i begge de irske områder, men flere kilometer væk fra grænsen. Men Johnson siger til BBC, at det ikke indgår i hans plan.

Den irske vicepremierminister Simon Coveney kalder forslaget, som det er præsenteret af de britiske medier, en "non-starter". Han mener, at Irland og EU ikke kan tage forslaget alvorligt.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce